Zijn homo’s slimmer dan hetero’s?

Het lijkt een gekke vraag, maar zijn homo’s slimmer dan hetero’s? Een nieuwe studie wijst duidelijk in die richting. En het is niet voor de eerste keer. Sociologen van de University of Notre Dame in de VS tonen aan dat gays het op de middelbare school in elk opzicht beter doen dan hun hetero medeleerlingen.

Maar, vreemd genoeg, lesbische meisjes hebben het juist moeilijker dan hun hetero medescholieren. Bovendien zit er ook nog een raciale component in, zwarte lesbiennes doen het bijzonder slecht op opleidingen.

De studie is uitgevoerd onder meer dan 15.000 jongeren. Sinds een paar jaar houden allerlei Amerikaanse lange termijn-studies ook de seksuele voorkeuren van jongeren bij. Daaruit blijkt dat homo jongens hogere cijfers halen en veel vaker na school op een universiteit terechtkomen.

Hoe komt dat? De onderzoekers denken dat de oorzaken liggen bij sociologische factoren, niet IQ. Hetero jongens vinden het vaak niet cool om hun best te doen op school. Ze hebben ook veel afleiding, vooral meisjes en sport. Homo’s voelen die neiging om school stom te vinden veel minder. Ze hebben meer tijd om zich te concentreren op huiswerk.

Jonge lesbiennes zetten zich ook af tegen het clichébeeld van het brave meisje dat altijd boven de boeken zit. Ze gedragen zich vaak opstandig. Mix dat met bestaande vooroordelen over zwarten, en donkere lesbiennes krijgen helemaal lage cijfers, schrijven de onderzoekers in het blad American Sociological Review.

Ook interessant

Alles over Afshin Momadi (Afkomst, Vermogen, Leeftijd)

Alles over Afshin Momadi (Afkomst, Vermogen, Leeftijd)

In Nederland krijgt hij misschien niet veel aandacht, maar internationaal is Afshin Momadi wel degelijk een bekendheid. Hier wordt hij vooral gezien als de ex-vriend van Jaimie Vaes. Dat doet echter geen recht aan zijn indrukwekkende carrière. In dit artikel lees je...

De Voor- en Nadelen van Houten Wandpanelen

De Voor- en Nadelen van Houten Wandpanelen

Of je nu een warme, natuurlijke uitstraling wil toevoegen aan je woonkamer, slaapkamer of kantoor, houten panelen zijn een esthetische keuze. Nu vraag je je af welke je moet kiezen, waar je ze het beste kunt gebruiken en wat een goede prijs is. In deze blog geven we...

De 5 Beste Tuinmeubel Materialen: Voor- en Nadelen

De 5 Beste Tuinmeubel Materialen: Voor- en Nadelen

Het is bijna de tijd van het jaar dat we eindelijk aan de lente en de zomer kunnen gaan denken. Als je dit leest, betekent dit dat je op zijn minst een beetje nieuwsgierig bent naar buitenmeubilair en meer wilt weten over de materialen die worden gebruikt om ze te...