Nasa vernietigt Europa (in simulatie)

Een enorme asteroïde raast op aarde af. Als hij inslaat, kost dat miljoenen doden. Wat doen we? Terwijl de ene bedreiging van de wereldbevolking nog bezig is, heeft Nasa zich geprobeerd voor te bereiden op een andere. Ze deden afgelopen maand met een groep experts uit de VS en Europa een oefening.

Daarin suist een brok ruimtepuin richting onze planeet. De inslagplek is Europa. Binnen zes maanden (voor de simulatie in een week gepropt) is hij hier. Net als in een echte situatie, begint het met weinig informatie. Naarmate de asteroïde nadert, komen we er steeds meer over te weten. Vooral hoe groot en daarmee bedreigend het gevaarte is.

Een lang verhaal kort: het is in deze simulatie niet gelukt om het onheil af te wenden. Het ding is virtueel neergekomen in Oostenrijk en heeft grote delen van ons continent vernietigd. Ook Nederland is van de kaart geveegd. Alleen Spanje en Finland zijn de dans ontsprongen.

Tijdens de simulatie zijn verschillende ideeën geprobeerd. Zoals het sturen van een ruimtevaartuig of zelfs kernraket om de koers van de asteroïde te wijzigen. Maar daarvoor was er niet genoeg tijd. De conclusie is dan ook dat de aarde niet is voorbereid op een enorm stuk ruimtepuin. Dat, terwijl naar schatting twee derde van alle grote asteroïden nog niet is ontdekt.

De enige oplossing die enig soelaas bood: evacueren. Maar om zulke enorme hoeveelheden mensen weg te krijgen binnen enkele maanden, is bijna onmogelijk.

Ook interessant

Alles over Afshin Momadi (Afkomst, Vermogen, Leeftijd)

Alles over Afshin Momadi (Afkomst, Vermogen, Leeftijd)

In Nederland krijgt hij misschien niet veel aandacht, maar internationaal is Afshin Momadi wel degelijk een bekendheid. Hier wordt hij vooral gezien als de ex-vriend van Jaimie Vaes. Dat doet echter geen recht aan zijn indrukwekkende carrière. In dit artikel lees je...

De Voor- en Nadelen van Houten Wandpanelen

De Voor- en Nadelen van Houten Wandpanelen

Of je nu een warme, natuurlijke uitstraling wil toevoegen aan je woonkamer, slaapkamer of kantoor, houten panelen zijn een esthetische keuze. Nu vraag je je af welke je moet kiezen, waar je ze het beste kunt gebruiken en wat een goede prijs is. In deze blog geven we...

De 5 Beste Tuinmeubel Materialen: Voor- en Nadelen

De 5 Beste Tuinmeubel Materialen: Voor- en Nadelen

Het is bijna de tijd van het jaar dat we eindelijk aan de lente en de zomer kunnen gaan denken. Als je dit leest, betekent dit dat je op zijn minst een beetje nieuwsgierig bent naar buitenmeubilair en meer wilt weten over de materialen die worden gebruikt om ze te...