Man geen seks? Snel dood

Mannen boven de veertig zonder seksuele belangstelling voor vrouwen hebben een kortere levensduur. Dat blijkt uit een Japanse studie onder twintigduizend personen. Voor de studie volgde de Yamagata Universiteit mensen negen jaar lang.

De proefpersonen werd gevraagd of ze (nog) interesse hadden in het andere geslacht. Ze werden ook ondervraagd over hun medische geschiedenis, medicijngebruik, hoe vaak ze lachten en hun mentale stressniveau.

De onderzoekers zagen dat 8,3 procent van de mannelijke proefpersonen en 16,1 procent van de vrouwelijke proefpersonen geen belangstelling (meer) hadden voor het andere geslacht. Volgens het team stierven 503 proefpersonen tijdens de studie.

Analyse van de gegevens toonde aan dat 9,6 procent van de mannen boven de veertig die zeiden geen interesse te hebben in het andere geslacht gedurende de negen jaar stierf. Het sterftecijfer onder mannen die zeiden nog steeds seksueel geïnteresseerd te zijn in vrouwen was 5,6 procent.

De onderzoekers concludeerden dat een verlies aan seksuele appetijt een hoger sterfterisico met zich meebrengt, zelfs wanneer andere factoren, zoals leeftijd en chronische ziekten, buiten beschouwing worden gelaten. De gegevens van vrouwen wezen niet op een verband tussen hun seksuele belangstelling en het risico op overlijden.

Ook interessant

Alles over Afshin Momadi (Afkomst, Vermogen, Leeftijd)

Alles over Afshin Momadi (Afkomst, Vermogen, Leeftijd)

In Nederland krijgt hij misschien niet veel aandacht, maar internationaal is Afshin Momadi wel degelijk een bekendheid. Hier wordt hij vooral gezien als de ex-vriend van Jaimie Vaes. Dat doet echter geen recht aan zijn indrukwekkende carrière. In dit artikel lees je...

De Voor- en Nadelen van Houten Wandpanelen

De Voor- en Nadelen van Houten Wandpanelen

Of je nu een warme, natuurlijke uitstraling wil toevoegen aan je woonkamer, slaapkamer of kantoor, houten panelen zijn een esthetische keuze. Nu vraag je je af welke je moet kiezen, waar je ze het beste kunt gebruiken en wat een goede prijs is. In deze blog geven we...

De 5 Beste Tuinmeubel Materialen: Voor- en Nadelen

De 5 Beste Tuinmeubel Materialen: Voor- en Nadelen

Het is bijna de tijd van het jaar dat we eindelijk aan de lente en de zomer kunnen gaan denken. Als je dit leest, betekent dit dat je op zijn minst een beetje nieuwsgierig bent naar buitenmeubilair en meer wilt weten over de materialen die worden gebruikt om ze te...