Hoe de Russen ineens in Lord of the Rings vechten

Tijdens conflicten bedenken volkeren vaak bijnamen voor elkaar. De Oekraïners hebben een opmerkelijke voor de Russische soldaten die nu hun land bezetten: Orcs. Deze monsters uit de Lord of the Rings-boeken en -films zijn gemeen, dom en ongedisciplineerd.

Vooral op sociale media gebruiken de Oekraïners deze term, aangezien ze het woorden Russen niet meer willen gebruiken. Daarmee roepen ze hun eigen soldaten tegelijkertijd uit tot strijders voor het goede, net als de hobbits en elfen in de films.

Waar Oekraïners niet om de naam van hun vijand heen kunnen, spellen ze Rusland en Russen tegenwoordig zonder hoofdletter. Ook is de term russist in opkomst, een samentrekking van racist en Rus. Zelfs het officiële nieuws in Oekraïne gebruikt de term inmiddels voor de aanvallende partij.

Ook Vladimir Poetin heet in nieuwsberichten in het land nu vladimir poetin, hij is geen hoofdletter waardig, vinden de Oekraïners.

Volkeren zijn vaak inventief bij het bedenken van bijnamen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog noemden de Duitsers hun Britse tegenstanders Inselaffen (eilandapen). De Britten op hun beurt vonden de Duitsers krauts, oftewel eters van zuurkool. Amerikanen staan vaak bekend als gringo’s, maar zij vinden de Fransen maar surrender monkeys (apen die zich overgeven).

Ook interessant

Alles over Afshin Momadi (Afkomst, Vermogen, Leeftijd)

Alles over Afshin Momadi (Afkomst, Vermogen, Leeftijd)

In Nederland krijgt hij misschien niet veel aandacht, maar internationaal is Afshin Momadi wel degelijk een bekendheid. Hier wordt hij vooral gezien als de ex-vriend van Jaimie Vaes. Dat doet echter geen recht aan zijn indrukwekkende carrière. In dit artikel lees je...

De Voor- en Nadelen van Houten Wandpanelen

De Voor- en Nadelen van Houten Wandpanelen

Of je nu een warme, natuurlijke uitstraling wil toevoegen aan je woonkamer, slaapkamer of kantoor, houten panelen zijn een esthetische keuze. Nu vraag je je af welke je moet kiezen, waar je ze het beste kunt gebruiken en wat een goede prijs is. In deze blog geven we...

De 5 Beste Tuinmeubel Materialen: Voor- en Nadelen

De 5 Beste Tuinmeubel Materialen: Voor- en Nadelen

Het is bijna de tijd van het jaar dat we eindelijk aan de lente en de zomer kunnen gaan denken. Als je dit leest, betekent dit dat je op zijn minst een beetje nieuwsgierig bent naar buitenmeubilair en meer wilt weten over de materialen die worden gebruikt om ze te...