T. rex te koop
Dinosaurus kopen? T. rex gaat onder de hamer

T. rex te koop

Stan staat te koop. Deze iconische Tyrannosaurus Rex wandelde 67 miljoen jaar geleden rond op aarde en nu gaat zijn skelet onder de hamer.

Op 6 oktober zal veilinghuis Christie’s in New York de dino gaan veilen. De geschatte opbrengst is tussen de vijf en zeven miljoen euro.

Wie de Tyrannosaurus wil kopen, heeft wel een flinke ruimte nodig. Het dier is namelijk vier meter hoog en twaalf meter lang. Stan bevat 188 botten. Het is één van de meest complete T. rex skeletten ter wereld. Dit soort dinosaurus is het meest populair, vooral bij kinderen. Daarom maakte Steven Spielberg van de T. rex een filmster in “Jurassic Park”.

In 1987 vond een amateur-paleontoloog het eerste bot van de dinosaurus. Hij heet Stan Sacrison en is de naamgever van de T. rex. De opgraving vond plaats in het noordwesten van Amerika.

Bijna had de wereld nooit van Stan gehoord. Want eerst dachten de onderzoekers dat ze een Triceratops gevonden hadden. Pas vijf jaar later ontdekten ze dat het een T. rex was.

Het uitgraven van Stan was geen eenvoudige klus. Het kostte in totaal 30.000 uur om het skelet in goede staat te brengen. Het bleek dat het dier zijn nek had gebroken en dat twee nekwervels aan elkaar waren gegroeid. Waarschijnlijk is hij aangevallen door een andere Tyrannosaurus Rex.

Toen hij nog in leven was, woog T. rex Stan maar liefst 7000 kilo. Dat is twee keer zo zwaar als een Afrikaanse olifant. Zijn langste tand meet maar liefst 28 centimeter. Zijn ogen waren zo groot als een tennisbal.

Stan staat nu opgesteld in Chrstie’s Rockefeller Center in New York. Het publiek kan hem 24 uur per dag bekijken. Dit kan nog tot 21 oktober. Daarna verhuist de enorme T. rex waarschijnlijk naar zijn nieuwe eigenaar.

Ook interessant

Witte Schoenen Schoonmaken (De Beste Manieren!)

Witte Schoenen Schoonmaken (De Beste Manieren!)

Witte schoenen zijn niet meer weg te denken uit je kast, maar slijtplekken, vlekken en vuil kunnen je helderwitte schoenen er snel groezelig uit laten zien. Helaas is het schoonmaken van witte schoenen niet zo eenvoudig als ze in de wasmachine en droger gooien,...

Doet moet je weten voordat je een Fatbike koopt

Doet moet je weten voordat je een Fatbike koopt

De fatbike trend verdwijnt maar niet. Ook deze zomer zullen we deze grote fiets veel in het straatbeeld zien verschijnen. Vooral de elektrische variant is in ons land populair. Wil jij dit jaar ook zo’n mooie fiets in je bezit? Kijk eens naar La Souris scooters. Hier...

Dit zijn de grootste Nadelen van Wimperlifting!

Dit zijn de grootste Nadelen van Wimperlifting!

Een mooie manier om je wimpers voor langere tijd een upgrade te geven, is wimperlifting. Ook wel lash lifting genoemd. Het gaat net even anders in zijn werk dan het gebruik van wimperextensions, maar de grote vraag is natuurlijk: wat is geschikter voor jou? Mocht je...

Bestaat Geluk wel echt?

Bestaat Geluk wel echt?

Sommige mensen lijken geluk te hebben. Alles wat ze aanraken verandert in goud. Anderen worden achtervolgd door ongeluk. Het zijn niet alleen mensen die geluk of pech hebben - het kunnen ook afzonderlijke handelingen zijn. Als bij voetbal de bal de paal raakt, zeggen...

10 Tips om te slagen voor je CBR theorie-examen

10 Tips om te slagen voor je CBR theorie-examen

Wil je goed je auto theorie oefenen? Dan zit je bij dit artikel bij het juiste adres! Natuurlijk wil iedereen bij de eerste poging slagen, maar wist je dat minder dan de helft dat binnen een jaar lukt? Een goede voorbereiding is dus heel belangrijk! 1. Boek je examen...