iphone draadloos opladen
5 Redenen om over te stappen naar Draadloos Opladen

Tegenwoordig ondersteunen de meeste smartphones het innovatieve draadloos opladen op basis van Qi. Het is zelfs een standaardvoorziening voor bijna alle bekende telefoons.

Hoewel gemak het belangrijkste voordeel is waar gebruikers aan denken als ze draadloos opladen, zijn er nog veel meer voordelen hierover:

1. Eerst en vooral is draadloos opladen de toekomst.

Het eerste voordeel dat het vermelden waard is, is dat je voorloopt op je leeftijdsgenoten die nog steeds verstrikt zitten in snoeren. Investeren in draadloos opladen voor je apparaten is een investering in het toekomstbestendig maken van je technische leven. Naarmate draadloos opladen steeds populairder wordt, zullen we deze opties op veel meer openbare plekken zien. Daarom is het belangrijk om een telefoon te hebben die compatibel is met deze technologie!

2. Minder kabels natuurlijk!

Dit betekent dat je minder tijd en geld kwijt bent aan het vervangen van gerafelde snoeren. De meeste gebruikers van draadloos opladen zoeken de plek of plekken waar ze het vaakst met hun telefoon zitten of rusten – een bureau, stoel voor de tv, nachtkastje, enzovoort – en daar plaatsen ze een draadloze oplader. Aangezien de telefoon daar toch al zit, waarom zou je hem dan niet laten opladen? Je hoeft niet te zoeken naar een oplaadsnoer om in te pluggen of een lelijk snoer in het zicht te laten liggen. Leg de telefoon gewoon op je draadloze oplader en voila, de oplader doet de rest. En dat “snoepen” van stroom op een draadloze oplader helpt de levensduur van de batterij van je telefoon te verlengen.

3. Een veiligere technologie.

smartphone on wireless charging case at 83 percent charge

Wist je dat opladen met een kabel je privacy ernstig kan bedreigen door de mogelijkheden voor gegevensoverdracht? Dat is serieuze cyberbeveiliging. Vaak aangeduid als “Juice Jacking”, kunnen criminelen malware laden in openbare USB-oplaadstations om kwaadwillig toegang te krijgen tot elektronische apparaten terwijl ze worden opgeladen. Hierdoor kunnen ze je persoonlijke gegevens en wachtwoorden exporteren en doen wat ze willen met deze persoonlijke informatie. Gelukkig heeft draadloos opladen op dit moment geen gevolgen voor de beveiliging. Dus de volgende keer dat je moet opladen in een openbare ruimte, kijk dan of het gebouw een draadloze oplaadmogelijkheid heeft. Zo ja, maak er dan gebruik van!

4. Draadloos opladen is compatibel met veel telefoonmodellen.

Iedereen die wel eens heen en weer is geswitcht tussen verschillende providers, weet hoe frustrerend het is om de snoeren bij te houden die nodig zijn voor een nieuwe telefoon. iOS-apparaten hebben Lightning-kabels nodig, terwijl Android-apparaten een micro-USB-kabel OF een USB-C-kabel nodig hebben. Het is bijna onmogelijk om bij te blijven. Gelukkig kun je met Qi meerdere telefoonmodellen opladen met hetzelfde draadloze oplaadpad. Dus als je je telefoon upgradet, hoef je misschien geen nieuw oplaadsnoer te kopen.

5. Geen gedoe met zware telefoonhoesjes.

black android smartphone on white surface

Hoewel zware telefoonhoesjes zeker een extra laag bescherming kunnen bieden aan je kostbare telefoon, kunnen ze een gedoe zijn als het tijd is om je telefoon op te laden. Sommige van deze hoesjes zijn voorzien van een extra kapje over de oplaadpoort, wat betekent dat je er elke keer mee moet worstelen als je je telefoon wilt opladen. Maar met draadloos opladen zijn er geen extra stappen nodig. Leg je telefoon neer en je kunt aan de slag!

Zoals je ziet zijn er veel redenen om draadloos opladen te gaan gebruiken. Wordt het niet eens tijd om de snoeren door te knippen?

Ook interessant

Hoe Google Meekijkt op jouw Android Telefoon

Hoe Google Meekijkt op jouw Android Telefoon

In het digitale tijdperk zijn smartphones onmisbaar geworden. Met meer dan negen miljoen Nederlanders die een Android-smartphone gebruiken, is het de norm geworden om constant verbonden te zijn. Maar heb je je ooit afgevraagd wat de kosten zijn van deze constante...

Heeft de Apple Watch 8 een Screenprotector nodig?

Heeft de Apple Watch 8 een Screenprotector nodig?

Het beeldscherm van de Apple Watch Series 8 wordt beschermd door saffierkristal of Ion-X glas, afhankelijk van de variant, maar heb je voor beide versies een screenprotector nodig? De Apple Watch Series 8 werd uitgebracht om tussen de duurdere Apple Watch Ultra en de...

5 Redenen waarom je Bedrijf snelle Internet nodig heeft

5 Redenen waarom je Bedrijf snelle Internet nodig heeft

Het moderne bedrijfsleven is sterk afhankelijk van een stabiele, snelle internetverbinding, maar je klanten ook. Het is niet de vraag of je wel of niet een goed internetplan in je bedrijf moet hebben, het is de vraag of de tijd is gekomen om je internetverbinding te...

Internetkabels Afschermen met een Serverkast of Server Rack

Internetkabels Afschermen met een Serverkast of Server Rack

Bedrijven werken steeds meer online. Om een gestroomlijnde dienstverlening te kunnen bieden, heb je steeds vaker toegang tot het internet nodig. Zeker grotere bedrijven hebben veel medewerkers die via een computer of laptop aangesloten worden op het internet. Hiervoor...

Hoe FinTech Innovaties Het Bankwezen Heruitvinden

Hoe FinTech Innovaties Het Bankwezen Heruitvinden

In de afgelopen jaren heeft financiële technologie, ook wel FinTech, een ongekende groei doorgemaakt, waarbij het fundamenteel de manier waarop we bankieren verandert. Deze innovaties bieden niet alleen nieuwe mogelijkheden voor veiligheid en efficiëntie, maar maken...