fairphone-4.jpg
Is een Fairphone Waterproof?

De Fairphone 4 is het eerste Fairphone-toestel is met een gecertificeerde IP-classificatie (Ingress Protection) van het IEC. Latere modellen hebben ook een gecertificeerde IP-classificatie.

  • De Fairphone 5 heeft een IP-classificatie van 55.
  • De Fairphone 4 heeft een IP-classificatie van 54.
  • De Fairphone 3(+) en 2 hebben geen IP-classificatie.

Weet je nog niet zeker of je de Fairphone 5 moet kopen? Check dan eerst deze Fairphone 5 review eens.

Wat betekent de IP55 rating van de Fairphone 5?

fairphone-achterkant.jpg

Deze beoordeling geeft aan dat het toestel weerbestendig is (beschermd tegen spatwater). Het is een kleine verbetering ten opzichte van de Fairphone 4.

Wat betekenen de cijfers?

Cijfer 5 geeft bescherming tegen vaste deeltjes. Het apparaat is dus stofvrij en zal de goede werking van het apparaat niet verstoren.

Het tweede cijfer geeft de “Bescherming tegen binnendringen van vloeistoffen” aan. Water dat in stralen tegen de behuizing wordt geprojecteerd zal geen schadelijk effect hebben.

Je kunt je Fairphone 5 gebruiken zonder bang te zijn voor schade als je “droog” sport of als het regent. Je moet je Fairphone 5 echter beschermen en niet gebruiken als je aan watersport doet of buiten bent tijdens een krachtige storm.

Wat betekent de IP54 beoordeling van de Fairphone 4?

fairphone-camera.jpg

Deze classificatie geeft aan dat het toestel weerbestendig is (beschermd tegen spatwater). Het is een hele prestatie voor een modulair toestel om bestand te zijn tegen waterspatten uit alle richtingen. Ze hebben dit voor elkaar kunnen krijgen, omdat ze zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van het apparaat een nanocoating hebben aangebracht. Op deze manier kunnen ze de lat voor duurzaamheid hoger leggen.

Wat betekenen de cijfers?

Zoals hierboven al vermeld geeft cijfer 5 bescherming tegen vaste deeltjes aan. Het apparaat is dus stofvrij en zal de goede werking van het apparaat niet verstoren.

Het tweede cijfer geeft de bescherming tegen het binnendringen van vloeistoffen aan. Water dat tegen de behuizing spat zal geen schadelijk effect hebben. Je kan deze telefoon alleen niet helemaal onder water dompelen.

Je kunt je Fairphone 4 gebruiken zonder bang te zijn voor schade als je “droog” sport of als het regent. Je moet je Fairphone 4 echter beschermen en niet gebruiken als je aan watersport doet of buiten bent tijdens een krachtige storm.

Garantieclaims & indicatoren voor vloeistofcontact

Fairphone 4 heeft verschillende vloeistofcontactindicatoren (LCI) in het frame. Voordat ze een garantiereparatie uitvoeren, controleren ze de integriteit van deze indicatoren samen met andere tekenen van duidelijke oxidatie die kunnen helpen bij het bepalen van de aanwezigheid van waterschade.

Als er waterschade wordt gevonden, vervalt je garantie.


FAQ

Welke Fairphone-modellen hebben een IP-classificatie?

  • Fairphone 5: IP55
  • Fairphone 4: IP54
  • Fairphone 3(+): Geen IP-classificatie
  • Fairphone 2: Geen IP-classificatie

Wat betekent de IP55-rating van de Fairphone 5?

De IP55-rating betekent dat de Fairphone 5 beschermd is tegen stof en spatwater. Dit maakt het toestel geschikt voor gebruik in de regen en tijdens “droog” sporten, maar niet voor watersporten of onderdompeling.

Wat betekent de IP54-beoordeling van de Fairphone 4?

De IP54-beoordeling geeft aan dat de Fairphone 4 stofdicht is en beschermd tegen spatwater vanuit alle richtingen. Hierdoor is het toestel geschikt voor gebruik in de regen en tijdens “droog” sporten, maar niet voor watersporten of onderdompeling.

Ook interessant

Wat is FL Studio en hoe maak ik een Beat?

Wat is FL Studio en hoe maak ik een Beat?

FL Studio (Fruity Loops) is perfect voor beginnende producers en erg populair onder hiphop makers. Het programma biedt veel handige functies waarmee het super toegankelijk wordt om muziek te maken. Zo heeft het bijvoorbeeld de Riff Machine en Stamp tool, waarmee je...

Zo kies je de beste Draadloze Oordopjes uit

Zo kies je de beste Draadloze Oordopjes uit

Tegenwoordig zijn draadloze oortjes uitgegroeid tot een gadget die onmisbaar is voor de meeste mensen. Je luistert muziek en podcast of belt er mee, waar je maar wilt. Of je nou onderweg bent, in de trein zit, aan het sporten bent of gewoon thuis. Het is een...

De kracht van spraakherkenning: audio omzetten naar tekst

De kracht van spraakherkenning: audio omzetten naar tekst

Ontdek hoe spraakherkenningstechnologie uw werk efficiënter kan maken en hoe het de nieuwe standaard wordt in tekstverwerking. Op deze pagina gaan we onder andere kijken naar hoe u meer uit gesproken notities kunt halen en welke mogelijkheden er zijn om spraak om te...

Waarom zonnecarports de toekomst van duurzaam ondernemen zijn

Waarom zonnecarports de toekomst van duurzaam ondernemen zijn

Staat duurzaam ondernemen hoog op je prioriteitenlijstje? Dan is het kopen van een zonnecarport zeker geen overbodige luxe. Dit vanwege de combinatie van milieuvriendelijke energieopwekking en praktische infrastructuur. Daarom is het ook niet zo gek dat meer en meer...

Hoe je kinderen beschermen tegen WhatsApp sexting?

Hoe je kinderen beschermen tegen WhatsApp sexting?

Kinderen beschermen tegen WhatsApp sexting kan op verschillende manieren. Je leest hier een aantal van deze opties en waarom mSpy de beste keuze is. Daarnaast kijken we naar wat sexting precies is en hoe je hier als ouder het beste mee om kunt gaan aan de hand van...

De Voordelen Van De Aanschaf Van Een Refurbished Laptop

De Voordelen Van De Aanschaf Van Een Refurbished Laptop

Het kopen van een nieuwe laptop is een grote investering en het kan lastig zijn om tot een juiste keuze te komen. Er zijn zoveel soorten laptops om uit te kiezen. Het is natuurlijk belangrijk dat hij betrouwbaar is en snel werkt. Toch vallen laptops vaak buiten het...