hoogspringen-man
Dit is het bizarre Wereldrecord Hoogspringen!

Heb je je ooit afgevraagd waarom wereldrecords in de sportwereld als paddenstoelen uit de grond blijven schieten? Atleten lijken constant te worstelen met de limieten van het menselijk kunnen. Sommige records zijn echter net zo taai als een tante op een verjaardagsfeestje en blijven jarenlang onaangeroerd. Neem bijvoorbeeld het verspringen – we hebben eens geopperd dat het aan de zwaartekracht lag, maar gek genoeg zijn zelfs de records voor hoogspringen bij mannen en vrouwen al een eeuwigheid onaangetast.

Het wereldrecord hoogspringen

Laten we eens een kijkje nemen bij de heren. Het wereldrecord hoogspringen voor mannen is in handen van de Cubaan Javier Sotomayor, die in 1993 een duizelingwekkende hoogte van 2,45 meter bereikte. Ik bedoel, ik kan nog niet eens over een dorpel springen zonder mijn teen te stoten.

Voor de dames staat het wereldrecord op naam van Stefka Kostadinova uit Bulgarije, die in 1987 in Rome de hoogte van 2,09 meter behaalde. Ik heb het gevoel dat als ik dat probeerde, ik vast zou komen te zitten in een net van mijn eigen verwarring.

Sotomayor’s hoogspringavontuur

Nu, laten we het hebben over Sotomayor. Hij deed alsof hoogspringen een stukje taart was dat hij even wilde proberen. Met slechts vier eerdere sprongen van 2,32 meter, 2,35 meter, en 2,38 meter leek het bijna te simpel. Dus, besloot hij om de lat op het wereldrecordhoogtepunt van 2,45 meter te leggen. De eerste poging mislukte, maar hé, wie kan hem dat kwalijk nemen? Op de tweede poging zweefde hij met perfecte stijl en een explosieve sprongkracht over die lat alsof het niets was. En dat record staat nog steeds als een onverwoestbare uitdaging voor de volgende generaties.

Wie gaat dezerRecords aan flarden springen?

Nu vragen we ons af: wie gaat deze records aan flarden springen? Bij de mannen lijkt de Qatarese Mutaz Essa Barshim de grootste kanshebber. Hij heeft al eerder 2,43 meter bedwongen en staat nu te popelen om de 2,46 meter te veroveren. Als hij net zo vastberaden is als ik bij een pot pindakaas, gaat dat hem vast lukken.

Bij de dames is het allemaal wat vaag. Gaat iemand binnenkort over die 2,10 meter heen? De Russische Maria Lasitskene heeft de touwtjes in handen, maar let op België’s opkomende talent Nafi Thiam. Wie weet, misschien springt zij binnenkort wel naar ongekende hoogtes en laat ze ons allemaal sprakeloos achter!

Ook interessant

Dit zijn de grootste Nadelen van Wimperlifting!

Dit zijn de grootste Nadelen van Wimperlifting!

Een mooie manier om je wimpers voor langere tijd een upgrade te geven, is wimperlifting. Ook wel lash lifting genoemd. Het gaat net even anders in zijn werk dan het gebruik van wimperextensions, maar de grote vraag is natuurlijk: wat is geschikter voor jou? Mocht je...

Dit is de Dochter en Zoon van Inez Weski

Dit is de Dochter en Zoon van Inez Weski

Inez Weski is een van de bekendste advocaten van Nederland. De vrouw die in het verleden Desi Bouterse en Ridouan Taghi verdedigde, heeft ook twee kinderen. Die zijn echter een stuk minder bekend. Wij hebben alle beschikbare informatie voor je verzameld. In dit...

Dit is het Gezin van Won Yip

Dit is het Gezin van Won Yip

Won Yip is een van de meest succesvolle horecaondernemers van Nederland. Hij bezit diverse restaurants, cafés en bars in ons land. Daarmee groeide hij ook uit tot publiek figuur, waar we natuurlijk alles van willen weten. Bijvoorbeeld hoe zijn privésituatie eruitziet....

Alles over de Vrouw van Badr Hari

Alles over de Vrouw van Badr Hari

We zouden niet durven om Badr Hari wispelturig en onvoorspelbaar te noemen, maar het liefdesleven dat de kickbokser leidt, past uitstekend bij zijn persoonlijkheid. Dan had hij weer een relatie met de één, dan weer met de ander, om vervolgens weer terug te komen bij...