Alles over Onno Hoes (Vriend van Albert Verlinde)

Een jaar of tien geleden kon je geen krant openslaan of het ging wel over de relatie tussen Albert Verlinde en toenmalig burgemeester van Maastricht Onno Hoes. In de tussentijd is er een hoop gebeurd tussen de twee. Maar vooral valt op dat het een stuk rustiger is geworden in een van de meest bekende homohuwelijken van Nederland. In dit artikel lees je alles over Onno Hoes.

Onno Hoes is de vriend van Albert Verlinde

Onno Hoes is op 5 juni 1961 geboren in Leiden. Dat betekent dat hij momenteel 62 jaar oud is. Hij komt uit een gezin met een rooms-katholieke vader en een Joodse moeder. Onno is zelf echter atheïstisch opgevoed. Zijn ouders lieten hem vrij om zelf een geloof aan te hangen. Onno besloot zich te laten bekeren tot het Jodendom.

De jeugd van Onno Hoes

Hoes groeide op in Brabant en komt uit een familie waar de politiek er met de paplepel is ingegoten. Moeder Hoes zat acht jaar lang in de gemeenteraad van Den Bosch en zijn opa was naast gemeenteraadslid ook locoburgemeester van Sint-Michielsgestel. Daarnaast is Onno Hoes de broer van actrice Isa Hoes.

Onno Hoes heeft een relatie met Albert Verlinde

Politieke carrière en burgemeester

Zelf koos Onno Hoes ook voor een loopbaan in de politiek. Hij besloot commerciële economie te gaan studeren aan de HEAO in Eindhoven. Daarna is hij even werkzaam geweest voor het textielbedrijf van zijn ouders. Maar via de JOVD kwam hij bij de VVD terecht, waar hij van 1986 tot 1992 de voorzitter van was op provinciaal gebied.

Onno Hoes was burgemeester van Maastricht

Vervolgens bekleedde hij diverse functies in de politiek. Op een haar na werd hij geen voorzitter van de landelijke VVD, maar in 2010 werd Hoes door de gemeenteraad van Maastricht voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de stad. Per 1 november 2010 werd hij de eerste Joodse burgemeester van Maastricht. Hij introduceerde onder meer de wietpas in Maastricht.

Getrouwd met Albert Verlinde

Na de invoering van het homohuwelijk, stapte hij in 2001 in het huwelijksbootje met televisiepresentator Albert Verlinde. Het huwelijk tussen de twee genereerde jarenlang een berg aan media-aandacht en werd ook regelmatig het slachtoffer van grappen en plagerijen.

In 2013 werden de twee hoofdrolspeler in een showbizz-rel. Onno Hoes werd in een Maastrichtse hotellobby zoenend vastgelegd met een jongere man. Later bleek dat hij niet alleen vreemdging, maar ook een affaire had met een andere man. Dat zorgde niet alleen voor een relatiecrisis, maar na een opstapeling van incidenten in de privésfeer, kostte het hem uiteindelijk ook zijn baan.

Onno en Albert gingen uit elkaar, maar besloten niet te scheiden. Later vonden zij elkaar weer terug en inmiddels wonen zo ook weer samen. En er is een bijzondere situatie ontstaan. De twee hebben een eigen huis, maar wonen in hetzelfde gebouw als Ruud Schepers, de jongen met wie Onno Hoes destijds vreemdging. Naar eigen zeggen is het bijgelegd en leven ze in harmonie samen. Albert Verlinde wilde echter niet vertellen of hij een open relatie heeft met Onno.

Na zijn ontslag in Maastricht was Hoes nog burgemeester van Haarlemmermeer en Roermond. Verder is hij ook lid van de raad van commissarissen van voetbalclub MVV Maastricht en is hij de voorzitter van de raad van toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Verder heeft hij nog wat nevenfuncties.

Onno Hoes spant rechtszaak aan

Een van de incidenten in privésfeer, leidde uiteindelijk ook tot een rechtszaak. Hoes deed aangifte tegen PowNews en een student wegens smaad en laster. De zender zond in 2014 beelden uit van een privéafspraak tussen Hoes en een twintigjarige student. Dit bleek de aanleiding voor het verliezen van zijn baan. Hoes eiste een schadevergoeding en dat de beelden verwijderd zouden worden. De Rechtbank van Amsterdam oordeelde echter dat het uitzenden van de beelden door PowNed niet strafbaar was.

Ook interessant

Dit zijn de grootste Nadelen van Wimperlifting!

Dit zijn de grootste Nadelen van Wimperlifting!

Een mooie manier om je wimpers voor langere tijd een upgrade te geven, is wimperlifting. Ook wel lash lifting genoemd. Het gaat net even anders in zijn werk dan het gebruik van wimperextensions, maar de grote vraag is natuurlijk: wat is geschikter voor jou? Mocht je...

Dit is de Dochter en Zoon van Inez Weski

Dit is de Dochter en Zoon van Inez Weski

Inez Weski is een van de bekendste advocaten van Nederland. De vrouw die in het verleden Desi Bouterse en Ridouan Taghi verdedigde, heeft ook twee kinderen. Die zijn echter een stuk minder bekend. Wij hebben alle beschikbare informatie voor je verzameld. In dit...

Dit is het Gezin van Won Yip

Dit is het Gezin van Won Yip

Won Yip is een van de meest succesvolle horecaondernemers van Nederland. Hij bezit diverse restaurants, cafés en bars in ons land. Daarmee groeide hij ook uit tot publiek figuur, waar we natuurlijk alles van willen weten. Bijvoorbeeld hoe zijn privésituatie eruitziet....

Alles over de Vrouw van Badr Hari

Alles over de Vrouw van Badr Hari

We zouden niet durven om Badr Hari wispelturig en onvoorspelbaar te noemen, maar het liefdesleven dat de kickbokser leidt, past uitstekend bij zijn persoonlijkheid. Dan had hij weer een relatie met de één, dan weer met de ander, om vervolgens weer terug te komen bij...