Alles over Jay Jay Boske (Lengte, Vriendin, Rugby)

De kans is groot dat je weleens van duizendpoot Jay Jay Boske hebt gehoord. Misschien als voormalig topsporter, maar waarschijnlijk van televisie of van YouTube. Met om en nabij 300.000 volgers op Instagram kunnen we hem met recht een bekende Nederlander noemen. In dit artikel lees je alles voor Jay Jay Boske, van zijn lengte tot zijn vriendin.

Jay Jay Boske is 170 centimeter lang

Jay Jay Boske was Rugbyer

De glorieuze loopbaan van Jay Jay Boske begon ooit als topsporter. Hij speelde ondanks zijn geringe lengte in zijn jeugd al op behoorlijk niveau rugby. Hij speelde voor de Ruby Club in Hilversum, de stad waar hij ook vandaan komt. Op achttienjarige leeftijd werd hij gescout door een professionele rugbyclub in Engeland. Hij verhuisde naar Groot-Brittannië om daar voor de Newcastle Falcons te gaan spelen.

Jay Jay Boske lengte

Daar speelde hij drie jaar op het hoogste niveau, maar in de finale van de County Cup ging het mis. Boske raakte geblesseerd en stopte met rugby. Hij verhuisde terug naar Nederland, waar hij de sport later toch weer oppakte. Twee jaar na het stoppen ging hij weer voor Rugby Club Hilversum spelen, waarmee hij vijf keer landskampioen van Nederland werd.

Jay Jay Boske day1 oprichter

Televisie

Nadat hij definitief was gestopt met rugby, begon ook de succesvolle televisiecarrière van Jay Jay Boske. Al tijdens zijn laatste jaren als rugbyer startte Jay Jay aan de BNN University. Hij begon zijn televisieavontuur bij Veronica, waar hij diverse programma’s mocht presenteren. Niet alleen als presentator was de Hilversummer op televisie te zien, maar ook als kandidaat. Zo deed hij bijvoorbeeld mee aan Roadtrippers, waarbij je al liftend zo veel mogelijk kilometers moet reizen. In 2015 stapte hij over naar RTL, waar hij het WK rugby presenteerde en een van de gezichten werd van Wie is de Sjaak. Ook presenteerde hij De sterkste man van Nederland en deed hij verslag van de Dakar Rally.

Jay Jay Boske voormalig rugby-speler

Deelname aan Expeditie Robinson

De kans is ook groot dat je Jay Jay Boske kent van zijn deelname aan het populaire televisieprogramma Expeditie Robinson. Aan dat programma deed hij zelfs twee keer mee. In 2017 werd hij al als vijfde weggestemd en zelfs het afvallerseiland kon hem niet meer redden. In 2021 kreeg hij een herkansing en ging het een stuk beter. Boske schopte het tot de laatste afleveringen en viel als 22ste deelnemer af. Daarmee eindigde hij op de vijfde plek.

Sophie Schuite is de vriendin van Jay Jay Boske

Zware jeugd

Waar het inmiddels dus heel goed gaat met Jay Jay Boske, is dat lang niet altijd het geval geweest. Hij heeft namelijk een zware jeugd gehad. Op zijn vijftiende raakte hij betrokken in het criminele circuit. Daarvoor heeft hij zelfs een tijdje vastgezeten in een jeugdgevangenis. Dat zorgde ervoor dat zijn ouders ook niet meer wisten wat ze met hem aan moesten. Daarom stuurde zijn vader hem op jonge leeftijd naar Engeland, in de hoop dat hij aan de hand van rugby zijn leven weer op de rit zou krijgen. “In die periode moest ik voor mezelf zorgen en leefde ik van tien euro per week.”

Eenmaal teruggekeerd in Nederland, na zijn blessure, besloot Jay Jay om alsnog zijn havo-diploma te halen. Elke ochtend kluste hij bij als glazenwasser bij het bedrijf van zijn vader. Via de televisiewereld kreeg hij zijn leven vervolgens alsnog op de rit.

Jay Jay Boske oprichter DAY1

Niet alleen in de televisiewereld heeft Boske naam gemaakt. Hij blijkt ook over de ondernemersgeest te beschikken. In 2015 richtte hij het Nederlandse media- en productiebedrijf DAY1 op. Dat is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse lifestyle brands voor mannen. Het heeft bijna een halfmiljoen abonnees op YouTube en honderdduizenden volgers op sociale media.

 

Lengte en leeftijd

Jay Jay Boske is 1,70 meter lang. Zo blijkt uit een Instagram-post van The Dutch Giant. Verder is hij geboren op 6 januari 1986, waarmee hij nu 38 jaar oud is.

Vriendin en dochter van Jay Jay Boske

Jay Jay Boske heeft een relatie met Sophie Schuite, een fotograaf uit Utrecht met haar eigen marketingbureau. De twee hebben sinds 2021 een relatie. Sophie is acht jaar jonger dan Jay Jay. Twee jaar later kregen zij ook een kind. Hun dochter Blue Vlinder werd op 5 juli 2023 geboren.

Jay Jay Boske heeft een relatie met Sophie Schuite Blue Vlinder is de dochter van Jay Jay Boske

Ook interessant

Dit is de Dochter en Zoon van Inez Weski

Dit is de Dochter en Zoon van Inez Weski

Inez Weski is een van de bekendste advocaten van Nederland. De vrouw die in het verleden Desi Bouterse en Ridouan Taghi verdedigde, heeft ook twee kinderen. Die zijn echter een stuk minder bekend. Wij hebben alle beschikbare informatie voor je verzameld. In dit...

Alles over de Vrouw van Badr Hari

Alles over de Vrouw van Badr Hari

We zouden niet durven om Badr Hari wispelturig en onvoorspelbaar te noemen, maar het liefdesleven dat de kickbokser leidt, past uitstekend bij zijn persoonlijkheid. Dan had hij weer een relatie met de één, dan weer met de ander, om vervolgens weer terug te komen bij...

Het miljoenen Vermogen van Niclas Castello

Het miljoenen Vermogen van Niclas Castello

Als Sylvie Meis weer ergens een nieuw vriendje heeft opgeduikeld, dan weten we in ieder geval één ding zeker: hij is miljonair. Dat was bij kunstenaar Niclas Castello niet anders. De relatie tussen Niclas en Sylvie is inmiddels alweer ten einde. Misschien viel zijn...

Dit is het bizarre Wereldrecord Hoogspringen!

Dit is het bizarre Wereldrecord Hoogspringen!

Heb je je ooit afgevraagd waarom wereldrecords in de sportwereld als paddenstoelen uit de grond blijven schieten? Atleten lijken constant te worstelen met de limieten van het menselijk kunnen. Sommige records zijn echter net zo taai als een tante op een...

Het bizarre Vermogen van Rafael van der Vaart!

Het bizarre Vermogen van Rafael van der Vaart!

Ooit was Rafael van der Vaart het grootste talent dat rondliep op de Nederlandse velden. Een glorieuze loopbaan volgde, maar in rap tempo werd het ook een stuk minder met Raf. Toch heeft hij in zijn carrière de nodige topclubs gehad, met de nodige topsalarissen....