Is video van neerschieten UFO echt?

Staat het bewijs dat de Amerikanen een vliegende schotel hebben neergeschoten gewoon op Twitter? Nee, blijkt na onderzoek van verschillende persbureaus en het Pentagon. De video die op dit moment veel wordt gedeeld is waarschijnlijk gemaakt met kunstmatige intelligentie, via een programma als Midjourney.

De Amerikaanse luchtmacht schoot daadwerkelijk een ongeïdentificeerd object neer in februari. Dat gebeurde boven Alaska en het gaat waarschijnlijk om een spionageballon van de Chinezen. Die verschenen afgelopen winter ineens veel boven andere landen. Vooral de Amerikanen hadden er vaak mee te maken.

Maar het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft aangegeven de video die van het voorval bestaat niet te delen. Dat maakte ruimte voor allerlei speculaties. Het is tegenwoordig niet zo moeilijk om video’s na te maken met eenvoudige hulpmiddelen. Dat is hier ook gebeurd.

Ook interessant

11 Bizarre Feiten over de Goliath Spin

11 Bizarre Feiten over de Goliath Spin

Spinnen zijn een onderwerp van zowel morbide nieuwsgierigheid als rabiate afkeer voor arachnofoben, mogelijk al voordat de moderne mens was uitgevonden. Maar terwijl er enig bewijs is van inherente angst voor slangen bij primaten in gevangenschap (wat suggereert dat...