Hoe keukenapparatuur gezond kan zijn

Gezond leven is natuurlijk altijd fijn. En als je dan nog wat hulp kunt krijgen van apparaten die dat gezond leven gemakkelijker maken dan is het helemaal goed. We vertellen je een aantal feitjes over keukenapparaten die direct of indirect bijdragen aan een gezonder leven. Heb jij ze al in huis?!

Airfryer: minder vet en calorieën

Ben je gek op frieten en snacks? Goed nieuws, want met een airfryer kun je je wat vaker vergrijpen aan deze ongezonde voedingsmiddelen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat frieten 70% minder vet zijn wanneer ze in de airfryer gebakken worden, ten opzichte van de frituur. Dat komt neer op een besparing van zo’n 45 kcal per 100 gram.

Bovendien brengt een te grote inname van slechte vetten een hogere kans op hart- en vaatziekten met zich mee. Deze verhogen namelijk het cholesterol. Wat is de beste airfryer? Philips airfryers scoren hoog op dit gebied, wegens de vele functies en de uitstekende bakkwaliteit. Zo proef je amper verschil met dat krokante frituursnackje uit de frituur en lever je er qua smaak dus niet op in. Sommigen vinden eten uit de airfryer zelfs lekkerder!

Vaatwasser: minder bacteriën en frustratie

Bah, moet je die vaat weer met de hand gaan afwassen. Grote kans dat je daar totaal geen zin in hebt. Gelukkig is daar de vaatwasser, die jouw frustratie wegneemt. Hop, alles erin en draaien maar. Daarna zijn die borden en glazen weer gereed voor het volgende gebruikt en hoef je jezelf niet op te fokken dat je weer een saai klusje voor de boeg hebt. Minder stress betekent een betere levenskwaliteit.

Nu alleen nog even de beste koop vaatwasser op de kop tikken. Kies bij voorkeur voor een energiezuinig model, want dat komt ook de energierekening ten goede. Zo kun je financiële stress ook nog eens beperken. Stel hem bij voorkeur op de eco-stand in, dat is het voordeligste wasprogramma.

We zijn nog niet klaar met de voordelen van de vaatwasser. Je vaat wordt er namelijk ook beter in schoon. En dan hebben we het niet over de etensresten, maar juist specifiek over de bacteriën. Deze hechten zich graag aan sponzen en afwasborstel. Dankzij die hoge temperatuur in de vaatwasser (tot 70 graden), komt je vaat er vlekkeloos en vrij van ziektekiemen uit.

Blender: voldoende vitaminen zonder tandbeschadiging

Dat we dagelijks voldoende fruit en groenten zouden moeten eten dat weten we wel. Maar goed, misschien heb je niet altijd zin om een verse salade klaar te maken of om fruit te eten. Hoe makkelijk is het als je voortaan je groentjes en fruitjes door een blender mixt. Dat heeft verschillende voordelen.

Koop je bijvoorbeeld een kant-en-klaar maaltijd met groente in de supermarkt, dan is daar vaak veel zout aan toegevoegd. Uit onderzoek van de Nierstichting blijkt echter dat veel mensen onbewust te veel zout binnen krijgen, juist door kant-en-klaar producten, waaronder soepen en maaltijden. Door zelf je eten vers te bereiden kun je die te hoge zoutinname voorkomen.

Kijken we naar fruit, dan blijkt dat het eten van fruit je tandglazuur kan beschadigen. Zeker wanneer het erg zuur of zoet is (wat fruit al snel is). Door een smoothie van jouw fruit te maken kun je het met een rietje consumeren. Het geblende voedsel komt daardoor direct in je keel terecht, in plaats van dat je tanden al het werk moeten doen. Tot slot is een smoothie ook nog eens harstikke lekker, waardoor je mogelijk minder snel naar ongezonde alternatieve grijpt. Smakelijk!

Ook interessant

Omgaan met Negatieve Mensen: 10 Manieren

Omgaan met Negatieve Mensen: 10 Manieren

Er gebeuren elke dag slechte dingen en het zou naïef zijn van iemand om de rol van Pollyanna aan te nemen, wat er ook met hem of haar gebeurt in het leven. De ene dag gaat het goed en de volgende dag gaat het slecht - zo werkt het leven nu eenmaal. Je doet je best om...

Zo kan je Slechte Vrienden herkennen

Zo kan je Slechte Vrienden herkennen

Vrienden zijn een belangrijk onderdeel van het leven - ze maken je leven beter door sociale en emotionele steun te bieden, gezelschap te bieden en je stemming te verbeteren. Gedurende je hele leven kan het onderhouden van positieve vriendschappen leiden tot een betere...

Hoe omgaan met Teleurstelling? 10 Manieren

Hoe omgaan met Teleurstelling? 10 Manieren

Wat is teleurstelling? Ontdek wat teleurstelling inhoudt en leer hoe je de emoties die gepaard gaan met teleurstelling kunt overwinnen. Of we nu worden afgewezen voor een sollicitatiegesprek, zakken voor een toets waar we de hele nacht voor hebben gestudeerd of de...

Hoe omgaan met een Collega die je niet mag?

Hoe omgaan met een Collega die je niet mag?

Tegen de tijd dat je volwassen bent, ben je een expert in het beoordelen van jezelf en anderen. Je hebt jaren de tijd gehad om helder te krijgen met wat voor soort mensen je van nature goed overweg kunt en met wie niet. Op het werk hebben we allemaal gezien hoe...

Wanneer ben je echt Verslaafd aan Alcohol?

Wanneer ben je echt Verslaafd aan Alcohol?

Alcohol is een diepgeworteld onderdeel van veel culturen en kan vaak gevonden worden bij sociale gelegenheden, feesten en vieringen. Maar wanneer mondiale pleziertjes overslaan in een verstikkende afhankelijkheid, dan spreekt men van 'verslaving alcohol'. Deze...

Hoe Steun je iemand die door een Scheiding heengaat?

Hoe Steun je iemand die door een Scheiding heengaat?

Het spreekt voor zich dat een scheiding een van de moeilijkste dingen is die iemand kan meemaken. En als een vriend of geliefde door een scheiding gaat, kan het voelen alsof je maar zoveel kunt doen of zeggen om hem of haar te steunen. 1. Eer hun reis. Het pad naar...