Zoveel spaargeld heb je minimaal nodig voor een wereldreis
Zoveel spaargeld heb je minimaal nodig voor een wereldreis

Stel je voor: je bent maanden van huis om de wereld te verkennen met niets anders je rugzak. Als je op wereldreis gaat, is het verstandig om een flinke zak met centen mee te nemen. Hoeveel geld je nodig hebt, is afhankelijk van de bestemming en je voorkeuren.

Neem je genoegen met hostels of verblijf je toch liever in een volwaardig appartement? Je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wil. Desondanks is het hoe dan ook aan te raden om genoeg spaargeld mee te nemen. Wij zochten uit hoeveel je minimaal nodig hebt voor een wereldreis.

Dit bedrag heb je per dag nodig op reis

Als je gaat backpacken kun je rekening houden met ongeveer € 1200 per maand voor al je accommodaties, vervoer, visums en natuurlijk eten. Daarnaast zal je vast een keer voor onverwachte kosten komen te staan. Het is handig om € 1000 extra bij je te hebben voor dit soort nooduitgaven.

Hoeveel geld je nodig hebt voor een wereldreis verschilt per land en continent. Zo is het zuidoosten van Azië vaak…

 

Lees verder bij manly.nl

Ook interessant

Foto: Heeft Songfestival-deelnemer Joost Klein een vriendin?

Foto: Heeft Songfestival-deelnemer Joost Klein een vriendin?

Joost Klein gaat als een speer. Sinds bekend is dat hij Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Songfestival is er één vraag die iedereen bezig houdt. De rapper en zanger is dit jaar de kandidaat die Nederland vertegenwoordigt bij het Eurovisie Songfestival. En dat...

Zo luister je live naar het commentaar van Olav Mol in 2024

Zo luister je live naar het commentaar van Olav Mol in 2024

Het nieuwe Formule 1-seizoen is officieel van start gegaan. Max Verstappen jaagt op zijn vierde wereldtitel. Dit kun je in 2024 volgen via Viaplay, F1 TV Pro of via andere (gratis) opties. Het enige wat mist bij al deze opties? Het commentaar van Olav Mol en zijn...