Mannelijke architect zit op computerbureau, zwaaien en bezig met blauwdrukken in loft kantoor
Wat is handig om te regelen als (startende) ondernemer? 5 tips

Ben je ondernemer? Dan zijn er natuurlijk een heleboel zaken te regelen, om je bedrijf (straks) op rolletjes te laten lopen. Het kan zo zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Als ondernemer ben je immers verantwoordelijk voor alle taken en processen binnen het bedrijf. Dít is in ieder geval handig om te regelen.

Vervoersmiddel

De meeste ondernemers zijn veel op de weg te vinden. Je gaat daarbij doorgaans niet alleen iedere keer naar hetzelfde kantoor toe, maar bent ook op andere plekken te vinden. Je bezoekt immers je klanten, opdrachtgevers of leveranciers. Daarbij is het prettig als je comfortabel reist. Een auto is vaak de beste optie, om niet afhankelijk van het openbaar vervoer te zijn en snel van de ene naar de andere locatie te komen. Het kan ook zo zijn dat je veel spullen mee moet nemen, bijvoorbeeld als ondernemer in de bouw of evenementensector. Dan is een bedrijfswagen leasen een slimme optie, om al het materiaal in mee te kunnen nemen. Ga in ieder geval op zoek naar de auto voor je bedrijf die aan je wensen voldoet. Dat kan de grootte van de wagen betreffen, maar ook onder andere het model of het merk.

Boekhouding

Er komt natuurlijk ook een financieel plaatje kijken bij het ondernemerschap. Pak dit meteen zo goed mogelijk op, om latere problemen te voorkomen. Vooral de boekhouding is een belangrijk onderdeel, waarbij je te maken krijgt met onder andere aangiftes. Een boekhouder kan je hierbij helpen. Veel ondernemers hebben niet zoveel verstand van de boekhouding: dat is ook helemaal geen punt, als je maar hulp inschakelt. Zorg er daarnaast voor dat je onder andere je facturen op tijd de deur uitdoet. Het is handig als het proces rondom inkoop en uitgaven gestroomlijnd loopt. Je geniet als ondernemer van verschillende fiscale voordelen: ook dat is interessant om in te duiken. Zo kun je bij full operational lease de kosten van de auto aftrekken van de winst. En dat geldt voor nog meer kosten die je maakt binnen je bedrijf.

Website

Je kunt als ondernemer vandaag de dag eigenlijk niet meer zonder een website. Of je nu een simpele website voor ogen hebt of juist een uitgebreide website: bouw deze zelf of laat een website bouwen. Hierop plaats je onder andere de informatie over jouw bedrijf die belangrijk is voor potentiële klanten. Maar het kan ook zo zijn dat je een webshop begint, om je producten op te verkopen. Dan is die website natuurlijk al helemaal belangrijk! Onderschat niet dat er best wat tijd gaat zitten in het maken en onderhouden van een goede website, die voldoet aan alle eisen die de moderne website-gebruikers stellen. Ook hier kun je dus een expert bij inschakelen, al valt er zelf ook veel informatie over op te zoeken.

Bedrijfsruimte

Het kan nuttig zijn om een bedrijfsruimte te huren, denk aan een werkplaats of een kantoorpand. Dit is zeker het geval als je van plan bent om je bedrijf uit te bouwen en personeel aan te nemen! Maar ook als je een eenmanszaak hebt, is het prettig om buiten de deur te werken – zo houd je privé en werk immers beter gescheiden. Ga op zoek naar een ruimte die aansluit op je wensen. Voor ieder bedrijf is weer iets anders belangrijk. Misschien heb je aan een bureau en een bureaustoel al genoeg. Maar het kan ook zo zijn dat je veel opslagplek nodig hebt, of juist een grote werktafel. Als de ruimte die je hierbij uitkiest maar geschikt is om je werkzaamheden uit te voeren!

Klantenservice

De laatste tip is meer gericht op je klanten: zorg voor een goede klantenservice. Dit maakt de kans van slagen van je bedrijf namelijk groter. Hebben je klanten vragen, opmerkingen of klachten over je product of dienst? Sta ze dan netjes te woord. Het is dus belangrijk dat je bereikbaar bent als ondernemer, bijvoorbeeld per chat, mail en telefoon. Je contactinformatie plaats je op bijvoorbeeld je website, of op andere relevante plekken. Groeit je bedrijf snel en kun je het klantencontact zelf niet meer bijhouden? Dan kun je hier personeel voor aannemen.

Er zijn vast nog een heleboel meer aandachtspunten om op te letten in jouw bedrijf. Maar in dit artikel lees je alvast de nodige basistips, om mee vooruit te kunnen!

Ook interessant

De glanzende investering genaamd Goud

De glanzende investering genaamd Goud

Gouden munten hebben altijd een bijzondere aantrekkingskracht gehad op verzamelaars en investeerders over de hele wereld. Of het nu gaat om de historische waarde, het esthetische genot of de financiële zekerheid, het bezitten van gouden munten kan een slimme zet zijn....

Belastingaangifte als ZZP’er? 3 tips!

Belastingaangifte als ZZP’er? 3 tips!

Iets wat maar weinig mensen -en dus ook ZZP’ers- leuk vinden om te doen, is toch wel de belastingaangifte. Alle bonnetjes moeten weer uit de la en het gaat je waarschijnlijk veel kosten wanneer je juist een goed jaar hebt gedraaid. Maar laat dit nooit de reden zijn om...

Hoe omgaan met een Collega die je niet mag?

Hoe omgaan met een Collega die je niet mag?

Tegen de tijd dat je volwassen bent, ben je een expert in het beoordelen van jezelf en anderen. Je hebt jaren de tijd gehad om helder te krijgen met wat voor soort mensen je van nature goed overweg kunt en met wie niet. Op het werk hebben we allemaal gezien hoe...

Dit is het (miljoenen) Vermogen van Sylvie Meis

Dit is het (miljoenen) Vermogen van Sylvie Meis

Sylvie Meis heeft de laatste jaren meer miljonairs gedatet dan presenteerklussen gehad. De knappe blondine werd bekend als de vriendin van toenmalig profvoetballer Rafael van der Vaart, maar daarna nog heel wat mannen versleten, wat ook haar eigen portemonnee ten...