50 procent sale kleding
Wanneer gaat Kleding in de Sale?

Ben je op zoek naar een geweldig moment om wat nieuwe kleding te scoren? De uitverkoopperiodes zijn vaak het perfecte moment om je garderobe bij te werken en geld te besparen. Maar wanneer zijn deze uitverkoopperiodes eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende uitverkoopperiodes en hoe je het meeste kunt halen uit de kortingen.

De 4 grootste sale periodes

Winter sale

Na de feestdagen begint de winteruitverkoop. De meeste winkels starten op 27 december met kortingen. Dit loopt meestal door tot eind januari of begin februari. Het is een geweldige tijd om winterkleding te scoren, zoals warme jassen en truien.

Black Friday en Cyber Monday

Deze Amerikaanse tradities zijn inmiddels ook in Nederland populair geworden. Black Friday valt op 24 november en Cyber Monday op 27 november. Sommige winkels bieden al kortingen aan voorafgaand aan de winteruitverkoop, dus het loont zeker om deze data in de gaten te houden.

Zomersale

De zomersale begint meestal tussen 15 juni en 15 juli. Dit is het moment om luchtige zomerkleding te scoren tegen gereduceerde prijzen. De kortingsperiode duurt doorgaans tot eind augustus of begin september.

Final sale

De final sale is de laatste kans om items te scoren tegen zeer hoge kortingen, soms wel tot 70%. Deze begint meestal na 1 augustus in de zomer en half januari in de winter. Het is echter een risico, want populaire items kunnen snel uitverkocht zijn.

Krijg je korting op alle kleding?

Niet alle items zijn tijdens de kortingsperiode afgeprijsd. Het is belangrijk om te controleren welke items daadwerkelijk korting hebben. Soms kun je online kortingscodes vinden of speciale aanbiedingen ontvangen via nieuwsbrieven van winkels.

Kleding en schoenen voor een scherpe prijs

Het is slim om de uitverkoopperiodes in de gaten te houden als je op zoek bent naar betaalbare kleding en schoenen. Abonneren op nieuwsbrieven van je favoriete winkels kan je helpen op de hoogte te blijven van aanstaande kortingen en speciale acties.

FAQs

 1. Wanneer begint de winteruitverkoop meestal?
  • De meeste winkels starten de dag na kerst, dus op 27 december.
 2. Zijn alle items afgeprijsd tijdens de kortingsperiode?
  • Nee, niet alle items zijn afgeprijsd. Het is belangrijk om dit te controleren voordat je gaat winkelen.
 3. Wat is het risico van wachten op de final sale?
  • Het risico is dat populaire items snel uitverkocht kunnen zijn, zelfs met hoge kortingen.
 4. Hoe kan ik op de hoogte blijven van aanstaande kortingen?
  • Abonneer je op nieuwsbrieven van je favoriete winkels om op de hoogte te blijven van speciale acties en kortingen.
 5. Zijn er nog andere kortingsperiodes buiten Black Friday en Cyber Monday?
  • Ja, de zomersale is een andere populaire kortingsperiode waarin je geweldige deals kunt vinden.

Conclusie

50 procent sale kleding

Het vinden van geweldige kortingen op kleding kan het hele jaar door, maar de uitverkoopperiodes bieden vaak de beste kansen om te besparen. Of het nu gaat om de winteruitverkoop, Black Friday, de zomersale of de final sale, deze periodes zijn ideaal voor koopjesjagers die op zoek zijn naar kwaliteitskleding tegen lagere prijzen.

Ook interessant

Waarom is The North Face zo populair?

Waarom is The North Face zo populair?

Als iemand die in Amsterdam is geboren, was de North Face Puffer Jacket, ook wel bekend als de Nuptse Jacket, de norm voor het grootste deel van mijn tienerjaren. In die tijd was de jas een stuk goedkoper dan nu (toen nog belachelijk duur) en de meeste mensen droegen...

6 Tips om de juiste Kleding voor Kinderen te kopen

6 Tips om de juiste Kleding voor Kinderen te kopen

Bij het uitzoeken van de perfecte kleding voor je kinderen word je overweldigd door het aantal superleuke combinaties, maar laat je niet te veel meeslepen. Sommige kledingstukken zijn misschien schattig en leuk, maar kunnen een enorme nachtmerrie zijn voor je kinderen...