Stijve tepels maken man behulpzaam

Heteroseksuele mannen zijn eerder bereid om een vrouw te helpen wanneer zij zichtbaar stijve tepels heeft. Vooral als hulp bieden betekent dat ze een praatje met die vrouwen kunnen maken. Dat is de uitkomst van nieuw onderzoek gepubliceerd in Evolutionary Behavioral Sciences.

De auteurs van de nieuwe studie, van de State University of New York, hebben ook ontdekt waarom mannen over hun eigen voeten struikelen om een vrouw met twee puntjes te helpen. Ze interpreteren het als een indicator van seksuele opwinding.

Om dit belangwekkende onderwerp te onderzoeken, lieten de onderzoekers 421 heteroseksuele universiteitsstudenten een diavoorstelling bekijken van verschillende vrouwen in een realistische omgeving. Van elke foto waren er twee versies: een foto met zichtbare tepelerectie en een foto zonder.

Na elke foto moesten de deelnemers een reeks vragen over hun perceptie van elke vrouw beantwoorden. Ook moesten ze aangeven de waarschijnlijkheid om zich in te laten met verschillende altruïstische gedragingen tegenover haar, zoals haar honderd dollar lenen.

Zodra er stijve tepels in beeld waren, ging het altruïsme van de mannen flink omhoog. Dit was vooral het geval wanneer de hulp een langere interactie met de puntige vrouw inhield, zoals haar bijles geven of stoppen om hulp te bieden als haar auto stuk was.

De onderzoekers hebben het maar het tepel-effect genoemd. Of vrouwen met stijve tepels daadwerkelijk opgewonden zijn – of het gewoon koud hebben en hun BH zijn vergeten – lijkt voor mannen niet belangrijk.

Ook interessant

De Ultieme Gids voor het Kopen van een Mantelzorgwoning

De Ultieme Gids voor het Kopen van een Mantelzorgwoning

Het kopen van een kangoeroewoning biedt een praktische oplossing voor gezinnen die dicht bij elkaar willen leven terwijl ze toch onafhankelijkheid behouden. Deze gids helpt je door het complexe proces van het kiezen en kopen van de perfecte mantelzorgwoning, zodat je...

Alles wat je moet weten over de sexy Marie Dee!

Alles wat je moet weten over de sexy Marie Dee!

Marie Dee is een van de bekendste influencers van Amerika. Maar ze is niet alleen een hit op YouTube, Instagram, TikTok en andere sociale media, maar het overgrote deel van haar geld verdient ze met haar Onlyfans-account. Want eerlijk is eerlijk: deze knappe blondine...

Alles over Afshin Momadi (Afkomst, Vermogen, Leeftijd)

Alles over Afshin Momadi (Afkomst, Vermogen, Leeftijd)

In Nederland krijgt hij misschien niet veel aandacht, maar internationaal is Afshin Momadi wel degelijk een bekendheid. Hier wordt hij vooral gezien als de ex-vriend van Jaimie Vaes. Dat doet echter geen recht aan zijn indrukwekkende carrière. In dit artikel lees je...

De Voor- en Nadelen van Houten Wandpanelen

De Voor- en Nadelen van Houten Wandpanelen

Of je nu een warme, natuurlijke uitstraling wil toevoegen aan je woonkamer, slaapkamer of kantoor, houten panelen zijn een esthetische keuze. Nu vraag je je af welke je moet kiezen, waar je ze het beste kunt gebruiken en wat een goede prijs is. In deze blog geven we...