gebroken relatie man vrouw
Hoe Steun je iemand die door een Scheiding heengaat?

Het spreekt voor zich dat een scheiding een van de moeilijkste dingen is die iemand kan meemaken. En als een vriend of geliefde door een scheiding gaat, kan het voelen alsof je maar zoveel kunt doen of zeggen om hem of haar te steunen.

1. Eer hun reis.

Het pad naar genezing na een scheiding is niet lineair. Een van de beste dingen die je als vriend kunt doen is hun genezingsreis eren. Je vriend(in) kan zich de ene dag goed voelen, de volgende dag rouwen, de volgende nacht midden in de nacht huilend wakker worden en zich de volgende dag klaar voelen om te daten.

Omgaan met dit soort verlies heeft vele lagen, waaronder pijn, maar ook leren en groei. Wees de vriend die al hun ups en downs normaliseert, door ze te helpen inzien dat de psyche in het hart en het lichaam dit soort pijn metaboliseren op manieren die ons begrip te boven gaan.

2. Eer hun behoeften.

Naast het eren van hun reis, kan je ook een verzoeken eren. En dat is inclusief wanneer ze stilte nodig hebben, wanneer ze verbinding nodig hebben, wanneer ze details willen delen en wanneer ze zich er niet klaar voor voelen, merkt hij op.

Vraag ze wat ze nodig hebben en probeer ze dat te geven. Nodig ze uit voor sociale bijeenkomsten, of ze nu komen of niet – dit geldt vooral tijdens de feestdagen.

3. Boost hun zelfvertrouwen.

Er is nooit een slecht moment om je vrienden een zelfvertrouwen boost te geven, maar een vriend die in scheiding ligt kan vooral wat positieve versterking gebruiken. Samen met algemene complimenten en bewondering, kan je ze ook herinneren aan alle goede eigenschappen die ze in de relatie vertoonden, zoals hoe hard ze probeerden en alle moeite die ze deden. Herinner ze eraan dat ze alle liefde die ze in de relatie hebben gegeven nu aan zichzelf kunnen geven.

4. Houd ruimte voor hen.

Soms is gewoon gezien en begrepen worden het enige wat mensen echt willen als ze pijn hebben, en empathie tonen is een geweldige manier om dat te doen. Dit kan vooral waar zijn als het gedrag van je vriend een rol heeft gespeeld in de scheiding.

Soms weten we dat de relatie voor een belangrijk deel eindigde door toedoen van onze vriend. Misschien zijn ze vreemdgegaan, hebben ze hun echtgenoot weggeduwd of hun eigen problemen niet aangepakt. Wat het geval ook is, houd dat in je hart en ga er niet op in totdat ze er klaar voor zijn en totdat ze het je vragen. Je kunt een paar vriendelijke vragen stellen, maar laat het dan rusten. Ze zullen het nastreven als ze er klaar voor zijn.

5. Moedig ze aan om zich in te zetten als ze er klaar voor zijn.

En tot slot kan aanmoediging, variërend van uitnodigingen voor evenementen tot koffiedates en weekendjes weg, dienen als een geweldige herinnering dat je vriend(in) geliefd en niet alleen is.

Doe leuke dingen met ze. Steun ze in reizen zoals meditatie, yogalessen en alles wat helend en rustgevend is voor hart en ziel. Hoe meer ze zich verbonden voelen met het hart en de uitbundigheid van het leven, hoe beter het voor ze zal zijn.

Iedereen die door een scheiding gaat, kan veel baat hebben bij therapie en helende technieken. Je kunt je vriend(in) voorzichtig aanmoedigen om therapie of coaching eens te proberen.

En natuurlijk wil je niet vergeten om hun behoeften te respecteren als ze ruimte, privacy of rust willen, dus houd daar rekening mee als je ze steun en aanmoediging biedt.

Waar het op neerkomt.

Niemand ziet zijn vrienden graag door een moeilijke periode gaan en het kan lastig zijn om hen te steunen zonder te hard van stapel te lopen. Hoewel het tijd kost om van een scheiding te herstellen, kun je door ruimte te houden en de reis van je vriend(in) te eren en tegelijkertijd hulpmiddelen en aanmoediging aan te bieden, het proces veel gemakkelijker voor hem/haar maken.

gebroken relatie man vrouw

Ook interessant

Zo kan je Slechte Vrienden herkennen

Zo kan je Slechte Vrienden herkennen

Vrienden zijn een belangrijk onderdeel van het leven - ze maken je leven beter door sociale en emotionele steun te bieden, gezelschap te bieden en je stemming te verbeteren. Gedurende je hele leven kan het onderhouden van positieve vriendschappen leiden tot een betere...

Omgaan met Negatieve Mensen: 10 Manieren

Omgaan met Negatieve Mensen: 10 Manieren

Er gebeuren elke dag slechte dingen en het zou naïef zijn van iemand om de rol van Pollyanna aan te nemen, wat er ook met hem of haar gebeurt in het leven. De ene dag gaat het goed en de volgende dag gaat het slecht - zo werkt het leven nu eenmaal. Je doet je best om...

Hoe omgaan met een Collega die je niet mag?

Hoe omgaan met een Collega die je niet mag?

Tegen de tijd dat je volwassen bent, ben je een expert in het beoordelen van jezelf en anderen. Je hebt jaren de tijd gehad om helder te krijgen met wat voor soort mensen je van nature goed overweg kunt en met wie niet. Op het werk hebben we allemaal gezien hoe...

Wat betekent het als hij meer Ruimte wilt?

Wat betekent het als hij meer Ruimte wilt?

Is je partner afstandelijk geworden en van je afgedreven? Heeft hij wat tijd alleen nodig of wil hij een pauze in de relatie? Nu speelt er één vraag door je hoofd - Heeft hij alleen ruimte nodig of is het voorbij? Maar laten we niet meteen conclusies trekken totdat we...

Hoe ga je met een Narcistisch Kind om?

Hoe ga je met een Narcistisch Kind om?

Het kan heel moeilijk zijn om te ontdekken dat je een narcistisch kind hebt en net zo moeilijk om te weten hoe je ermee om moet gaan, want als ouders doen we bijna alles om onze kinderen te steunen en van ze te houden. Er zijn veel verschillende manieren om met een...