Het bizarre Vermogen van Rafael van der Vaart!

Ooit was Rafael van der Vaart het grootste talent dat rondliep op de Nederlandse velden. Een glorieuze loopbaan volgde, maar in rap tempo werd het ook een stuk minder met Raf. Toch heeft hij in zijn carrière de nodige topclubs gehad, met de nodige topsalarissen. Daarom in dit artikel alle aandacht voor het vermogen van Rafael van der Vaart.

Salaris Rafael van der Vaart

Al vrij snel werd duidelijk dat Van der Vaart niet zomaar een voetballer was. Hij brak op jonge leeftijd door bij Ajax en speelde al snel aanvoerder Richard Knopper en publiekslieveling Richard Witschge uit de basis. Na zijn tweede seizoen in de hoofdmacht van de Amsterdamse club, werd Van der Vaart verkozen tot Europees talent van het Jaar. Dat leverde hem een fraaie transfer op naar HSV, destijds nog een Duitse topclub.

Het vermogen van Rafael van der Vaart

Salaris Van der Vaart bij Real Madrid en Tottenham

Naar verluidt verdiende hij op dat moment nog bescheiden bedragen van onder de miljoen euro per jaar, maar toen hij in 2008 zijn droomtransfer maakte naar Real Madrid, begon het grote geld te vloeien. De Spaanse krant Marca schreef destijds dat Van der Vaart een contract had getekend voor 3 miljoen euro netto per jaar. Daar heeft hij twee seizoenen gespeeld en naar verluidt nam Tottenham Hotspur zijn salaris daarna over. Dat kwam hem op nog eens 6 miljoen euro te staan.

Wat verdient Rafael van der Vaart bij de NOS?

Daarna ging het bergafwaarts met de loopbaan van Van der Vaart, maar niet met zijn salaris. De middenvelder keerde terug bij HSV, dat diep in de buidel tastte om zijn rentree mogelijk te maken. Volgens de NOS bood de gevallen Duitse grootmacht hem 3,5 miljoen euro per jaar, in de hoop oude tijden weer te kunnen herleven. Hoewel de tweede periode van Van der Vaart wat minder succesvol was, bleef hij razendpopulair.

Het vermogen van Rafael van der Vaart is 22 miljoen euro

Real Betis betaalt Van der Vaart het meest

Dat bleek wel uit het feit van Real Betis ver wilde gaan om hem op te pikken. Volgens Diario AS verdiende hij maar liefst 5 miljoen euro per jaar in Betis. Daar bleek het beste van Van der Vaart er inmiddels wel af te zijn. De Nederlander sloot zijn loopbaan uiteindelijk af bij het Deense FC Midtjylland, waar hij volgens Story nog 1,1 miljoen per jaar verdiende.

 Rafael van der Vaart geld

Het vermogen van Rafael van der Vaart

Al die enorme bedragen komen hem uiteraard ook op een prachtig vermogen te staan. Op het moment van stoppen, wist zakenblad Quote dat Van der Vaart een vermogen had van 18 miljoen euro. Daarmee was hij op dat moment de negende rijkste topsporter van Nederland. In de afgelopen jaren heeft Raf echter ook niet stilgezeten. Hij is trainer geweest van Esbjerg FB en is begonnen aan een loopbaan als analist. Daarom wordt zijn vermogen momenteel geschat op 22 miljoen euro.

Een deel van zijn vermogen is Van der Vaart kwijtgeraakt aan zijn ex-vrouw Sylvie Meis. De twee trouwden met elkaar, maar uiteindelijk bleek Sylvie niet de ware. De blondine ging er met een deel van het kapitaal van Rafael vandoor, maar hij vond al snel een (vermogende) nieuwe vlam. Tegenwoordig is Van der Vaart samen met handbalster Estavana Polman. Zij is volgens Party goed voor een vermogen van 1,5 tot 2 miljoen euro.

Wat verdient Van der Vaart bij de NOS en Ziggo Sport?

De volgende generatie Van der Vaart komt er overigens ook alweer aan. Rafael hield aan zijn relatie met Sylvie een zoon over: Damian. Damian van der Vaart voetbalde drie jaar bij Esbjerg in de jeugd en maakte later de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. Hij voetbalt momenteel nog met een jeugdcontract in Amsterdam, maar hoopt snel een profcontract te kunnen tekenen en op financieel gebied zijn vader achterna te gaan.

Zelf verdient Rafael van der Vaart zijn geld tegenwoordig voornamelijk als analist. Voor de poen hoeft hij het uiteraard niet meer te doen en de bedragen zijn bij lange na niet meer wat hij voorheen verdiende. Naar schatting verdient hij als analist bij de NOS en Ziggo Sport toch nog tienduizenden euro’s op jaarbasis.

Ook interessant

Dit is de Dochter en Zoon van Inez Weski

Dit is de Dochter en Zoon van Inez Weski

Inez Weski is een van de bekendste advocaten van Nederland. De vrouw die in het verleden Desi Bouterse en Ridouan Taghi verdedigde, heeft ook twee kinderen. Die zijn echter een stuk minder bekend. Wij hebben alle beschikbare informatie voor je verzameld. In dit...

Alles over de Vrouw van Badr Hari

Alles over de Vrouw van Badr Hari

We zouden niet durven om Badr Hari wispelturig en onvoorspelbaar te noemen, maar het liefdesleven dat de kickbokser leidt, past uitstekend bij zijn persoonlijkheid. Dan had hij weer een relatie met de één, dan weer met de ander, om vervolgens weer terug te komen bij...

Het miljoenen Vermogen van Niclas Castello

Het miljoenen Vermogen van Niclas Castello

Als Sylvie Meis weer ergens een nieuw vriendje heeft opgeduikeld, dan weten we in ieder geval één ding zeker: hij is miljonair. Dat was bij kunstenaar Niclas Castello niet anders. De relatie tussen Niclas en Sylvie is inmiddels alweer ten einde. Misschien viel zijn...

Dit is het bizarre Wereldrecord Hoogspringen!

Dit is het bizarre Wereldrecord Hoogspringen!

Heb je je ooit afgevraagd waarom wereldrecords in de sportwereld als paddenstoelen uit de grond blijven schieten? Atleten lijken constant te worstelen met de limieten van het menselijk kunnen. Sommige records zijn echter net zo taai als een tante op een...

Alles over Onno Hoes (Vriend van Albert Verlinde)

Alles over Onno Hoes (Vriend van Albert Verlinde)

Een jaar of tien geleden kon je geen krant openslaan of het ging wel over de relatie tussen Albert Verlinde en toenmalig burgemeester van Maastricht Onno Hoes. In de tussentijd is er een hoop gebeurd tussen de twee. Maar vooral valt op dat het een stuk rustiger is...