Partij van Pieter Omtzigt wil roken in de auto verbieden
Partij van Pieter Omtzigt wil roken in de auto verbieden

NSC – de politieke partij van Pieter Omtzigt – wil een rookverbod in onder meer speeltuinen en pretparken, maar ook in auto’s als daarin kinderen meerijden. Kamerlid Daniëlle Jansen heeft tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een motie aangekondigd om dat te regelen. Een deel van de Tweede Kamer, waaronder PVV en BBB, vindt dit te ver gaan.

Achter de voordeur

De drie partijen voeren samen met de VVD gesprekken over de vorming van een nieuw kabinet. PVV-Kamerlid Fleur Agema zei dat NSC met deze motie achter de voordeur van mensen komt, iets wat zij ongewenst vindt. Op de vraag van Agema of NSC die inbreuk niet te ver vindt gaan, antwoordde Jansen ontkennend.

Autogordel

“Kinderen moeten altijd tegen meeroken worden beschermd”, zei Jansen. De plicht om een autogordel te dragen is ook een maatregel “achter de autodeur”.

BBB-partijleider Caroline van der…

 

Lees verder bij loesoe.nl

Ook interessant

Drie klassieke cocktails om het weekend mee in te luiden

Drie klassieke cocktails om het weekend mee in te luiden

Het is weer weekend en dus heb je de ruimte om even bij te komen van de drukke week op werk of school. Het is tijd voor wat ontspanning of juist een goed feestje. Het maakt niet uit wat je plan is, een lekker drankje is altijd welkom. Je kunt kiezen voor een vertrouwd...

Perfect uitzicht op Circuit Zandvoort vanuit deze Funda-woning

Perfect uitzicht op Circuit Zandvoort vanuit deze Funda-woning

De Formule 1 trok vorig jaar gemiddeld 300.000 bezoekers naar Circuit Zandvoort. Om er dit jaar bij te kunnen zijn, betaal je tussen € 60 en € 545 per dag. Maar je hebt ook de kans om eenmalig íets meer te betalen en het ieder jaar vanaf je balkon te aanschouwen. ...