Paolo Panini verdient fortuin met het verkopen van voetbalplaatjes
Paolo Panini verdient fortuin met het verkopen van voetbalplaatjes

Voetbalplaatjes verzamelen, verkopen en er schathemeltje rijk mee worden. Klinkt als een sprookje, is het niet. Ollie Jenks, het gezicht van retro pack opening company Paolo Panini, leeft deze droom. De 32-jarige Amerikaan heeft van zijn liefde voor retro voetbalstickers een fulltime baan gemaakt en verdient er zelfs een salaris van zes cijfers mee.

Vorige maand bijvoorbeeld ontdekte de voetbalfanaat een David Beckham Rookie-kaart uit 1996 ter waarde van zo’n 7.000 pond, omgerekend zo’n 8.200 euro. En dat is nog maar het topje van de kaartberg! Met een team van toegewijde kaartverzamelaars maakt Paolo Panini van elke pack-opening een nostalgisch (en financieel) feest.

Ollie, ooit manager bij McDonald’s, heeft zijn passie voor voetbalplaatjes omgezet in een bloeiend bedrijf. De Paolo Panini-shop is actief op TikTok, doet live streams op WhatNot en Twitch en heeft een eigen website.

Ollies successen hebben hem zelfs de befaamde…

 

Lees verder bij jfk.men

Ook interessant

Zo luister je live naar het commentaar van Olav Mol in 2024

Zo luister je live naar het commentaar van Olav Mol in 2024

Het nieuwe Formule 1-seizoen is officieel van start gegaan. Max Verstappen jaagt op zijn vierde wereldtitel. Dit kun je in 2024 volgen via Viaplay, F1 TV Pro of via andere (gratis) opties. Het enige wat mist bij al deze opties? Het commentaar van Olav Mol en zijn...

Jaimie Vaes openhartig over breuk met Koen Pieter van Dijk

Jaimie Vaes openhartig over breuk met Koen Pieter van Dijk

Lang waren Jaimie Vaes en Koen Pieter van Dijk the best of friends (daar kwamen bijvoorbeeld dit soort grappige scènes uit, over het coveren van Jamies Jorik-tatoeage), maar inmiddels zien we ze al een tijdje niet meer samen. Hoe zit dat? Gisteren legde Jaimie het...