npc in de trein
Wat is de Betekenis van NPC?

“NPC” staat voor “Non-Player Character” en wordt gebruikt als metafoor om iemand te beschrijven die wordt gezien als iemand zonder onafhankelijke gedachten of die blindelings trends volgt.

Wat is de betekenis van NPC?

npc op werk

De term komt oorspronkelijk uit videogames en verwijst naar personages die worden bestuurd door de kunstmatige intelligentie (AI) van het spel in plaats van door echte spelers.

Op sociale media wordt “NPC” vaak gebruikt als metafoor of memes om iemand te beschrijven die blindelings de populaire mening volgt zonder kritisch na te denken. Het impliceert dat de persoon in kwestie zich conformeert aan maatschappelijke of politieke ideologieën zonder unieke standpunten in twijfel te trekken of te uiten.

Hoe wordt NPC (Non-Player Character) gebruikt op sociale media?

npc eten met telefoon in hand

De term “NPC” wordt meestal gebruikt in online discussies, debatten of politieke verhandelingen als een manier om iemands argumenten of perspectieven te bekritiseren of te verwerpen. Het suggereert dat de persoon in kwestie alleen maar script antwoorden oplepelt of een vooraf bepaalde reeks overtuigingen aanhangt zonder onafhankelijk te redeneren of origineel na te denken.

Het is belangrijk om op te merken dat het gebruik van “NPC” als belediging of denigrerende term verdeeldheid kan zaaien en kan bijdragen aan onproductieve online interacties. Het is altijd aan te raden om een respectvolle en constructieve dialoog aan te gaan bij het bespreken van verschillende meningen of standpunten op sociale media.

Wat is NPC-gedrag?

Vaak is NPC-achtig gedrag datgene dat voldoet aan de sociale normen, misschien in extreme mate. Je kunt NPC zien als het tegenovergestelde van ‘edgy’ zijn.

Een voorbeeld van NPC-gedrag is dat je geen uitgesproken mening hebt over iets, of dat je heel voorspelbaar reageert op situaties of gesprekken.

Er zijn verschillende virale video’s geweest waarin gebruikers willekeurige vreemden in het openbaar in de maling nemen met bizar gedrag, met onderschriften als “rare dingen vertellen aan NPC’s”, vergelijkbaar met interactie met personages uit een game.

Je ziet de term meestal gebruikt worden als kritiek op mensen vanwege de manier waarop ze zich gedragen tijdens een video.

Ook interessant

De hele Dag door Lekker Ruiken (20 Tips)

De hele Dag door Lekker Ruiken (20 Tips)

We kennen allemaal die ene persoon die lekker ruikt, op welk moment van de dag je hem of haar ook tegenkomt. In een ideale wereld zou iedereen zo ruiken, maar niet iedereen kan dat voordeel hebben. Het goede nieuws is dat lekker ruiken geen genetische eigenschap is....

Wanneer gaat Kleding in de Sale?

Wanneer gaat Kleding in de Sale?

Ben je op zoek naar een geweldig moment om wat nieuwe kleding te scoren? De uitverkoopperiodes zijn vaak het perfecte moment om je garderobe bij te werken en geld te besparen. Maar wanneer zijn deze uitverkoopperiodes eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op de...

Dit is de knappe Lotte Joop (WOW!)

Dit is de knappe Lotte Joop (WOW!)

Vandaag hebben we een van de knapste vrouwen van Amsterdam in de aanbieding, en ongetwijfeld ook van Nederland en wij durven zelfs nog verder te gaan. Lotte Joop gaat namelijk niet voor niets elke maand wel weer een keer viraal met een van haar foto's. Wij stellen je...

Dit is het bizarre Wereldrecord Hoogspringen!

Dit is het bizarre Wereldrecord Hoogspringen!

Heb je je ooit afgevraagd waarom wereldrecords in de sportwereld als paddenstoelen uit de grond blijven schieten? Atleten lijken constant te worstelen met de limieten van het menselijk kunnen. Sommige records zijn echter net zo taai als een tante op een...

Alles over het prachtige model Lieke van der Hoorn

Alles over het prachtige model Lieke van der Hoorn

Oh, oh, oh wat zijn de Scandinavische vrouwen toch knap. En man, man, man waarom wonen we niet in Zuid-Amerika? Vanaf vandaag is het afgelopen met die onzin, want ook op Nederlandse bodem hebben we wat pareltjes rondlopen hoor. Daarom in dit artikel: alles over het...

Alles over de knappe Voetbalster Ilse van Esch

Alles over de knappe Voetbalster Ilse van Esch

Ze heeft meer Instagram-volgers dan Oranje-internationals als Daphne van Domselaar, Sherida Spitse en Esmee Brugts, toch is Ilse van Esch 'gewoon' speelster van FC Eindhoven Vrouwen. Hoe kan dat in vredesnaam? Nou, kijk even naar onderstaande foto's en je weet genoeg....