npc in de trein
Wat is de Betekenis van NPC?

“NPC” staat voor “Non-Player Character” en wordt gebruikt als metafoor om iemand te beschrijven die wordt gezien als iemand zonder onafhankelijke gedachten of die blindelings trends volgt.

Wat is de betekenis van NPC?

npc op werk

De term komt oorspronkelijk uit videogames en verwijst naar personages die worden bestuurd door de kunstmatige intelligentie (AI) van het spel in plaats van door echte spelers.

Op sociale media wordt “NPC” vaak gebruikt als metafoor of memes om iemand te beschrijven die blindelings de populaire mening volgt zonder kritisch na te denken. Het impliceert dat de persoon in kwestie zich conformeert aan maatschappelijke of politieke ideologieën zonder unieke standpunten in twijfel te trekken of te uiten.

Hoe wordt NPC (Non-Player Character) gebruikt op sociale media?

npc eten met telefoon in hand

De term “NPC” wordt meestal gebruikt in online discussies, debatten of politieke verhandelingen als een manier om iemands argumenten of perspectieven te bekritiseren of te verwerpen. Het suggereert dat de persoon in kwestie alleen maar script antwoorden oplepelt of een vooraf bepaalde reeks overtuigingen aanhangt zonder onafhankelijk te redeneren of origineel na te denken.

Het is belangrijk om op te merken dat het gebruik van “NPC” als belediging of denigrerende term verdeeldheid kan zaaien en kan bijdragen aan onproductieve online interacties. Het is altijd aan te raden om een respectvolle en constructieve dialoog aan te gaan bij het bespreken van verschillende meningen of standpunten op sociale media.

Wat is NPC-gedrag?

Vaak is NPC-achtig gedrag datgene dat voldoet aan de sociale normen, misschien in extreme mate. Je kunt NPC zien als het tegenovergestelde van ‘edgy’ zijn.

Een voorbeeld van NPC-gedrag is dat je geen uitgesproken mening hebt over iets, of dat je heel voorspelbaar reageert op situaties of gesprekken.

Er zijn verschillende virale video’s geweest waarin gebruikers willekeurige vreemden in het openbaar in de maling nemen met bizar gedrag, met onderschriften als “rare dingen vertellen aan NPC’s”, vergelijkbaar met interactie met personages uit een game.

Je ziet de term meestal gebruikt worden als kritiek op mensen vanwege de manier waarop ze zich gedragen tijdens een video.

Ook interessant

Witte Schoenen Schoonmaken (De Beste Manieren!)

Witte Schoenen Schoonmaken (De Beste Manieren!)

Witte schoenen zijn niet meer weg te denken uit je kast, maar slijtplekken, vlekken en vuil kunnen je helderwitte schoenen er snel groezelig uit laten zien. Helaas is het schoonmaken van witte schoenen niet zo eenvoudig als ze in de wasmachine en droger gooien,...

Doet moet je weten voordat je een Fatbike koopt

Doet moet je weten voordat je een Fatbike koopt

De fatbike trend verdwijnt maar niet. Ook deze zomer zullen we deze grote fiets veel in het straatbeeld zien verschijnen. Vooral de elektrische variant is in ons land populair. Wil jij dit jaar ook zo’n mooie fiets in je bezit? Kijk eens naar La Souris scooters. Hier...

Dit zijn de grootste Nadelen van Wimperlifting!

Dit zijn de grootste Nadelen van Wimperlifting!

Een mooie manier om je wimpers voor langere tijd een upgrade te geven, is wimperlifting. Ook wel lash lifting genoemd. Het gaat net even anders in zijn werk dan het gebruik van wimperextensions, maar de grote vraag is natuurlijk: wat is geschikter voor jou? Mocht je...

Bestaat Geluk wel echt?

Bestaat Geluk wel echt?

Sommige mensen lijken geluk te hebben. Alles wat ze aanraken verandert in goud. Anderen worden achtervolgd door ongeluk. Het zijn niet alleen mensen die geluk of pech hebben - het kunnen ook afzonderlijke handelingen zijn. Als bij voetbal de bal de paal raakt, zeggen...

10 Tips om te slagen voor je CBR theorie-examen

10 Tips om te slagen voor je CBR theorie-examen

Wil je goed je auto theorie oefenen? Dan zit je bij dit artikel bij het juiste adres! Natuurlijk wil iedereen bij de eerste poging slagen, maar wist je dat minder dan de helft dat binnen een jaar lukt? Een goede voorbereiding is dus heel belangrijk! 1. Boek je examen...