Netanyahu trekt zich niets aan van VN-uitspraak en reageert (VIDEO)
Netanyahu trekt zich niets aan van VN-uitspraak en reageert (VIDEO)

JERUZALEM (ANP/RTR) – De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dat zijn land zal blijven strijden tegen Hamas en dat het zich “onverminderd” zal houden aan internationaal recht. Hij verwerpt in een eerste reactie op de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) wel beschuldigingen van genocide.

Uitspraak gerechtshof

Het hof heeft Israël opdracht gegeven om meer te doen om burgers in Gaza te beschermen en genocide te voorkomen. Toch heeft het ICJ geen opdracht gegeven om de oorlog tegen Hamas te staken. Dat zal het land dan ook niet doen, blijkt uit een eerste reactie van de premier.

“Zoals ieder land heeft Israël het onvervreemdbare recht om zichzelf te verdedigen. De verachtelijke poging om Israël dit recht te ontzeggen, is flagrante discriminatie tegen de Joodse staat en is terecht verworpen”, zegt Netanyahu in een videoverklaring. “Israël zal zichzelf blijven verdedigen tegen Hamas, een genocidale terreurorganisatie.”

Netanyahu

Ondanks de…

 

Lees verder bij parra.nu

Ook interessant

Jake Paul (vriendje Jutta) spreekt opeens vloeiend Nederlands

Jake Paul (vriendje Jutta) spreekt opeens vloeiend Nederlands

Een jaar terug probeerde Jutta Leerdam het Nederlands van haar Amerikaanse vrijer al bij te schaven, al kwam het toen niet veel verder dan een 'alsjeblieft' en 'dankjewel'. Nu blijkt die Jake Paul toch een knoeperd van een taalknobbel te hebben, want de beste man...

Dít is de Mol in WIDM 2024 volgens oud-winnaar Daniël Verlaan

Dít is de Mol in WIDM 2024 volgens oud-winnaar Daniël Verlaan

Wie is de Mol? 2024 is in volle gang – en het duurt niet héél lang meer voordat we ontdekken wie de grote saboteur was dit seizoen. Oud-winnaar Daniël Verlaan denkt het overigens al bijna zeker te weten: dít is de Mol in Wie is de Mol? 2024. Ook geeft hij de ultieme...