Nee, mannen zijn toch niet superieur aan vrouwen

Een nieuwe wetenschappelijke studie uit Australië veegt de vloer aan met een oude claim dat mannen superieur zouden zijn aan vrouwen. Het was Charles Darwin zelf, de uitvinder van de evolutietheorie, die een stelling poneerde die mannen tot de dag van vandaag gebruiken om uit te leggen waarom ze meer verdienen en betere banen krijgen.

Darwin dacht dat hij onder mannetjesdieren een grotere variabiliteit zag. Vrouwtjes, zo dacht hij, waren veel meer hetzelfde, grijze middelmaat zou je ook kunnen zeggen. Maar mannetjes verschilden van elkaar. De ene was sterk, de ander slim en een derde was goed in het zoeken van voedsel.

Deze theorie is ook vaak toegepast op mensen. Als je meer variatie hebt onder mannen, heb je ook eerder eentje met een zeldzame combinatie van eigenschappen. Goed in rekenen en handig met mensen bijvoorbeeld. Die kan dan directeur worden van een groot bedrijf.

De Australian National University verwijst die theorie nu naar de vuilnisbak. Ze onderzochten tweehonderd diersoorten en analyseerden die op onderlinge verschillen. Overal zagen ze net zulke kleine verschillen onder de vrouwelijke en mannelijke dieren. Want dieren (en mensen) lijken erg op elkaar, zo concludeerden de Australiërs.

Die directeur is dus gewoon handig geweest bij zijn sollicitatie. Hij heeft de juiste studie gedaan en straalde genoeg zelfvertrouwen uit om de baan te krijgen. Met zijn mannelijkheid heeft het niks te maken.

Ook interessant

Alles over Afshin Momadi (Afkomst, Vermogen, Leeftijd)

Alles over Afshin Momadi (Afkomst, Vermogen, Leeftijd)

In Nederland krijgt hij misschien niet veel aandacht, maar internationaal is Afshin Momadi wel degelijk een bekendheid. Hier wordt hij vooral gezien als de ex-vriend van Jaimie Vaes. Dat doet echter geen recht aan zijn indrukwekkende carrière. In dit artikel lees je...

De Voor- en Nadelen van Houten Wandpanelen

De Voor- en Nadelen van Houten Wandpanelen

Of je nu een warme, natuurlijke uitstraling wil toevoegen aan je woonkamer, slaapkamer of kantoor, houten panelen zijn een esthetische keuze. Nu vraag je je af welke je moet kiezen, waar je ze het beste kunt gebruiken en wat een goede prijs is. In deze blog geven we...

De 5 Beste Tuinmeubel Materialen: Voor- en Nadelen

De 5 Beste Tuinmeubel Materialen: Voor- en Nadelen

Het is bijna de tijd van het jaar dat we eindelijk aan de lente en de zomer kunnen gaan denken. Als je dit leest, betekent dit dat je op zijn minst een beetje nieuwsgierig bent naar buitenmeubilair en meer wilt weten over de materialen die worden gebruikt om ze te...