Mark Webber over de strijd tussen Verstappen en zijn rivalen
Mark Webber over de strijd tussen Verstappen en zijn rivalen

Negen F1-overwinningen, een tweede plek tijdens de 24 Uur van Le Mans en FIA WEC wereldkampioen met Porsche. De Australische Mark Webber heeft een cv om jaloers op te zijn. Inmiddels is hij achter de schermen actief. JFK sprak exclusief met de 47-jarige oud-coureur.

Webbers eerste F1-race die hij zag was de Australische Grand Prix van 1987. Mark Webber was tien en zag Gerhard Berger winnen in een Ferrari. Aan het einde van het rechte stuk zat de 10-jarige Webber met open mond te kijken naar het motorgeweld.

Het was ‘simpelweg te snel voor een mens om zo snel te gaan’ is wat Webber toen dacht. Want ‘dat kan een mens toch niet bijhouden’. Sindsdien kon hij er geen genoeg van krijgen. En werden motoren ingeruild voor karts, waarna Formule Ford volgde.

Mark Webber is nog steeds actief binnen de F1

De rest is geschiedenis. Via Minardi, Jaguar en Williams was Webber het succesvolst bij Red Bull Racing met negen overwinningen en 42 podiums….

 

Lees verder bij jfk.men

Ook interessant

Foto: Heeft Songfestival-deelnemer Joost Klein een vriendin?

Foto: Heeft Songfestival-deelnemer Joost Klein een vriendin?

Joost Klein gaat als een speer. Sinds bekend is dat hij Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Songfestival is er één vraag die iedereen bezig houdt. De rapper en zanger is dit jaar de kandidaat die Nederland vertegenwoordigt bij het Eurovisie Songfestival. En dat...

Zo luister je live naar het commentaar van Olav Mol in 2024

Zo luister je live naar het commentaar van Olav Mol in 2024

Het nieuwe Formule 1-seizoen is officieel van start gegaan. Max Verstappen jaagt op zijn vierde wereldtitel. Dit kun je in 2024 volgen via Viaplay, F1 TV Pro of via andere (gratis) opties. Het enige wat mist bij al deze opties? Het commentaar van Olav Mol en zijn...