kunnen vrouwen echt slechter inparkeren dan mannen?
kunnen vrouwen echt slechter inparkeren dan mannen?

Wie kunnen beter inparkeren: mannen of vrouwen? Deze vraag blijft ons boeien. Terwijl sommigen beweren dat mannen het beter kunnen, zijn anderen overtuigd van de precisie van vrouwen achter het stuur. De parkeerplaats lijkt soms wel een strijdtoneel tussen de twee seksen. 

We kunnen wel blijven speculeren over de verschillen tussen mannen en vrouwen, maar wat zegt de wetenschap hier eigenlijk over? We doken in verschillende wetenschappelijke onderzoeken en zetten de resultaten voor je op een rij.

Het antwoord volgens de wetenschap

We vallen gelijk met de deur in huis: op basis van onderzoek blijken mannen beter te kunnen inparkeren dan vrouwen. Mannen lijken het 35% sneller te kunnen, maar kijk je naar de netheid van het inparkeren dan is het verschil minimaal. Mannen parkeren slechts 2% netter in dan vrouwen.

Het onderzoek liet mannen en vrouwen op drie manieren inparkeren: vooruit, achteruit en fileparkeren. Dat deden ze steeds met dezelfde auto. Wat verklaart de verschillen?…

 

Lees verder bij manly.nl

Ook interessant

Kijkers Lang Leve de Liefde roepen allemaal hetzelfde over Roy

Kijkers Lang Leve de Liefde roepen allemaal hetzelfde over Roy

Roy maakte woensdagavond zijn entree in Lang Leve de Liefde. Hij is gekoppeld aan Chassidy en dat bleek zowaar een uitstekende match. Ze kunnen het vanaf seconde één goed vinden met elkaar en de avond werd afgesloten met een paar kusjes in bed. ‘Bloempot!’ Chassidy en...