Dit is de knappe Vriendin van Kjeld Nuis

Kjeld Nuis was de afgelopen jaren een van de beste schaatsers ter wereld, maar inmiddels neemt zijn vriendin het stokje van hem over. Hij heeft namelijk een relatie met schaatsster Joy Beune. Daarmee zijn zij op dit moment hét schaatskoppel van Nederland. In dit artikel praten we je volledig bij over de Joy Beune, de knappe vriendin van Kjeld Nuis.

Kjeld Nuis heeft een relatie met Joy Beune

In zijn loopbaan werd Kjeld Nuis twee keer Europees kampioen en vier keer wereldkampioen. Hij behaalde twee keer WK-goud op de 1500 meter, een keer op de 1000 meter en een keer op de ploegenachtervolging. Ook is Nuis meervoudig Olympisch kampioen. Op de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang was hij de snelste op 1500 meter en de 1000 meter. Vier jaar later pakte hij opnieuw goud op de 1500 meter in Peking.

Joy Beune is de vriendin van Kjeld Nuis

De loopbaan van Joy Beune

De 34-jarige Nuis werkt echter langzaam richting het einde van zijn loopbaan. In tegenstelling tot zijn vriendin Joy Beune. De 25-jarige Beune staat namelijk juist aan het begin van haar carrière en breekt nu door in de mondiale schaatstop.

Kjeld Nuis is de vriend van Joy Beune

Beune is geboren in Borne, een Overijsselse plaats van 25.000 inwoners, waar ook Wout Weghorst en Mats Wieffer vandaan komen. Al op negenjarige leeftijd begon Beune met schaatsen bij de Bornse Schaats- en Skeelervereniging. Al snel werd duidelijk dat Beune zich als een vis in het water voelt op de ijsbaan. Via de regionale teams kwam ze in de top terecht. In 2017 werd ze wereldkampioen bij de junioren op de 3000 meter. Op dat moment was ze al het Overijssels sporttalent van het Jaar.

In 2018 maakte de blonde schaatsster de overstap naar de senioren. Ze tekende een contract van twee jaar bij LottoNL-Jumbo. Bij die ploeg kwam het er echter nooit helemaal uit, waardoor ze in 2022 de overstap maakte naar Team IKO. En dat bleek een gouden greep, want al snel verbeterden haar rondetijden aanzienlijk. Alle schaatsliefhebbers zagen meteen dat het talent ervanaf droop, maar toch werd 2023 een jaar vol teleurstellingen voor Beune.

De niet afgetapate enkel en transpondergate

Ze kwam namelijk twee keer negatief in het nieuws. Op het WK afstanden 2023 reed ze voor Nederland samen met Irene Schouten en Marijke Groenewoud de ploegenachtervolging. En met succes, want Nederland zette de snelste tijd van allemaal neer. De enorme vreugde maakte echter ook al snel plaats voor flinke teleurstelling. Er volgde namelijk een diskwalificatie, omdat Beune haar enkel niet goed had afgetapet.

Een ezel stoot zich niet twee keer tegen dezelfde steen, maar Beune wel. Tijdens een wereldbekerwedstrijd eind 2023 ging het opnieuw mis. In dezelfde samenstelling schaatste Nederland weer naar de snelste tijd, maar Beune wist op dat moment al dat ze geen goud zouden halen. Er was kort voor haar rit grote paniek bij Beune, aangezien ze haar transponders kwijt was. Dat leverde uiteindelijk opnieuw diskwalificatie op. Bondscoach Rintje Ritsma vertelde na afloop in een interview dat het nodig is om een oppas naast Beune te zetten.

Na een storm aan media-aandacht voor Beune, was ze extra gebrand op eerherstel. En dat kreeg ze. Beune zorgde in 2024 namelijk voor haar definitieve doorbraak met een fenomenaal schaatsseizoen. Ze pakte op het EK alsnog goud op de ploegenachtervolging, deed dat vervolgens ook op het WK in Calgary. Daar was ze ook op de individuele afstanden van uitzonderlijke klasse. Ze werd namelijk ook wereldkampioen op 5000 meter. In Inzell deed ze vervolgens ook nog mee aan de WK allround en als klap op de vuurpijl schreef ze die titel ook nog even op haar naam.

Relatie met Kjeld Nuis

Gelukkig had ze zowel in goede tijden als in slechte tijden de steun van haar vriend Kjeld Nuis. De manier waarop beide schaatsers bij elkaar kwamen, was echter niet zo chic. Nuis had een relatie met Jill de Robles en zij kregen samen een kind. De Robles maakte later bekend dat zij uit elkaar zijn gegaan doordat Nuis was vreemdgegaan met het jonge schaatsmeisje Beune. Dat werd door de schaatser zelf ontkend, maar in 2019 kreeg hij wel een relatie met Beune, wat voor de nodige ophef zorgde.

Joy en Kjeld wonen samen in het huis van de schaatser in Heerenveen. Nuis kocht de vrijstaande villa ooit voor 500.000 euro. De twee lijken al vele jaren gelukkig samen te zijn, maar een vos verliest zijn streken niet. Volgens Juicechannel is Nuis opnieuw vreemdgegaan. Wat het extra pijnlijk maakt, is dat hij een affaire had met collega Femke Kok, eveneens topschaatsster. Kok en Beune zijn ploeggenoten bij TeamNL. Of Joy heeft het Kjeld vergeven, of het is nooit bewezen dat dit echt is voorgevallen, want Joy en Kjeld zijn nog altijd bij elkaar.

Beune mooiste sportvrouw van Nederland 2020

Wij kunnen het ons ook haast niet voorstellen dat je vreemd zou gaan als je Joy Beune thuis naast je op de bank hebt zitten. In 2020 werd ze door het mannenblad FHM nog verkozen tot mooiste sportvrouw van Nederland. Daarmee was ze de opvolger van collega Jutta Leerdam. “Het is iets waar ik heel trots op ben. Het is dan wel geen schaatstitel, maar het is wel mooi meegenomen, haha. Ik vind het leuk om met m’n uiterlijk bezig te zijn als ik de deur uitga”, vertelde ze aan FHM.

Ook interessant

Alles over Rudolf van Soelen (Vader van Sarah)

Alles over Rudolf van Soelen (Vader van Sarah)

We kennen Sarah van Soelen allemaal wel als influencer, model én de ex-vriendin van André Hazes jr. Maar wist je dat zij ook een bekende vader heeft? Rudolf van Soelen is een zeer succesvol zakenman en heeft daarmee ook een gigantisch vermogen opgebouwd. Een heel...

Wie is de extreemrechtse Denis Kapustin precies?

Denis Kapustin is een van de weinige Russen die wél wordt gewaardeerd in Oekraïne, al is dat lang niet door iedereen. Hij heeft de Russische president Vladimir Poetin de rug toegekeerd en vecht met zijn Russische Vrijwilligerskorps mee aan de zijde van Oekraïne....

Waar woont Joel Beukers?

Waar woont Joel Beukers?

Joel Beukers is een bekende Nederlandse ondernemer, bodybuilder en influencer die zijn populariteit voornamelijk heeft verkregen door zijn krachtige marketingstrategieën. Met een geschat vermogen van ongeveer 5 miljoen euro? heeft hij zichzelf ook van een peperduur...

Alles over Bender (Leeftijd, Journalist, Youtube)

Alles over Bender (Leeftijd, Journalist, Youtube)

Zonder enige twijfel is Bender het meest opmerkelijke journalistieke YouTube-kanaal van Nederland. Met de piepjonge Benjamin Julius Pearson Buit als gezicht van het kanaal, heeft het meer dan 200.000 abonnees. Tijd om dit mysterie eens te ontrafelen. In dit artikel...

Alles over Afshin Momadi (Afkomst, Vermogen, Leeftijd)

Alles over Afshin Momadi (Afkomst, Vermogen, Leeftijd)

In Nederland krijgt hij misschien niet veel aandacht, maar internationaal is Afshin Momadi wel degelijk een bekendheid. Hier wordt hij vooral gezien als de ex-vriend van Jaimie Vaes. Dat doet echter geen recht aan zijn indrukwekkende carrière. In dit artikel lees je...