Gestolen schilderij van Van Gogh wordt na vier jaar weer tentoongesteld
Gestolen schilderij van Van Gogh wordt na vier jaar weer tentoongesteld

Wow!

Het bekende schilderij Lentetuin van Vincent van Gogh is afgelopen dinsdag weer voor het eerst tentoongesteld nadat hij in 2020 gestolen werd.

Gestolen schilderij

Zo’n vijf maanden geleden werd het schilderij van Van Gogh na vier jaar teruggebracht in een IKEA-tas. De aankomende tijd wordt het schilderij grondig onderzocht in Depot Boijmans. Marjan de Visser, restaurator, zal de aankomende tijd goed onderzoeken welke schade het tijdens de vermissing heeft opgelopen. Deze schade zal ze tijdens het persmoment voorleggen.

Het schilderij, welke in 1842 is gemaakt, geeft de tuin weer van de pastorie waar de ouders van Van Gogh woonden. Treurig genoeg werd het schilderij in 2020 uit museum Singer Laren gestolen in de nacht op 29 op 30 maart. Op camerabeelden is de hele gebeurtenis vastgelegd.  Zo was er een man op te zien die met het schilderij onder zijn armen naar buiten rent.

Teruggevonden

Destijds werd er een kunstdetective ingeschakeld, Arthur Brand. Brand was er echter…

 

Lees verder bij www.tipsenweetjes.nl

Ook interessant

Wie is Leo Woodall? Maak kennis met de ster van One Day.

Wie is Leo Woodall? Maak kennis met de ster van One Day.

Als je de afgelopen dagen op het internet bent geweest, weet je dat er deze week maar over één naam wordt gepraat: de charismatische en hotte Leo Woodall, die iedereens hart stal in de Netflix-serie One Day. Op slechts 27-jarige leeftijd heeft de Britse acteur al een...

Slaapcalculator berekent hoe laat je moet gaan slapen

Slaapcalculator berekent hoe laat je moet gaan slapen

Wil je het meeste uit je nachtrust halen? Dan kan deze nieuwe slaapcalculator je een handje helpen. De rekenmachine maakt een berekening op basis van de natuurlijke slaapcycli van je lichaam en kan je precies vertellen hoe laat je moet gaan slapen als je op een...