Dit bijzondere salaris verdient formateur Ronald Plasterk
Dit bijzondere salaris verdient formateur Ronald Plasterk

De kabinetsformatie zit in een spannende fase. Informateur Ronald Plasterk heeft zijn handen vol aan alle overleggen en aanstaande maandag moet zijn langverwachte verslag klaar zijn. Maar wat voor salaris verdient hij met deze tijd- en energieverslindende klus?

Het informateurschap is verre van een deeltijdbaan, je bent er dag en nacht mee bezig. Zelfs in het weekend blijft het werk doorgaan. Maar betaalt het ook goed genoeg om dit te compenseren? We zochten zijn salaris voor je uit.

Kabinetsformatie zit niet mee

Ronald Plasterk is er maar druk mee, sinds hij de uitnodiging van PVV-leider Geert Wilders accepteerde om verkenner te worden voor de kabinetsformatie. Dat was 28 november vorig jaar en sindsdien maakt hij lange dagen.

Hij ontvangt fractieleiders en deskundigen die hun visie delen over hoe het formatieproces verder zou moeten gaan. Na afloop van de gesprekken werkt Plasterk nog door met zijn kleine team van ambtenaren, elke stap in het proces vastleggend.

En zoals je…

 

Lees verder bij manly.nl

Ook interessant

nooit meer schoonmaken na je lunch

nooit meer schoonmaken na je lunch

Een tosti-ijzer, grillplaat of broodrooster ontbreekt in vrijwel geen enkele keuken. Lekker snel en makkelijk een tosti of andere lekkernij bereiden; we kunnen niet meer zonder. Toch is er een nadeel aan dit apparatuur. Het wordt snel vies en schoonmaken is géén fijn...

Joost Kleins Songfestival-nummer Europapa komt op déze dag uit

Joost Kleins Songfestival-nummer Europapa komt op déze dag uit

We schreven twee maanden geleden al vol enthousiasme dat Joost Klein voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival 2024 gaat. We love it, want Joost Klein is jong, vernieuwend en eh... hot. Maar vooral doet hij het echt eens even ANDERS. En nu laat hij met een teaser...