Deze 5 beroepen leveren je veruit de meeste vakantiedagen op
Deze 5 beroepen leveren je veruit de meeste vakantiedagen op

Werken is essentieel om geld te verdienen, maar vrije tijd is minstens zoveel waard. Nederlanders krijgen gemiddeld 25,6 vakantiedagen per jaar. Zijn er sectoren waarin je meer vrij krijgt? Manly zocht uit welke beroepen de meeste vakantiedagen opleveren.

Een vakantie of gewoon even weg zijn van werk, is belangrijk om op te kunnen laden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen bij gebrek aan vrije tijd sneller ziek worden of eerder overlijden. Vakantiedagen zijn dus cruciaal om weer uitgerust aan de slag te gaan en de werkdruk aan te kunnen.

In deze sectoren heb je de minste vrije tijd

Ongeacht de sector waarin je werkt, heb je recht op minimaal 20 vakantiedagen. Dat is wettelijk bepaald. Als je op zoek bent naar een baan, is het gebruikelijk om te kijken naar het aantal vakantiedagen dat het werk je oplevert.

Naast beroepen met véél vakantiedagen kun je ook op een plek komen te werken waar je minder vakantiedagen krijgt.

beroepen-meeste-vakantiedagen
(Foto: Freepik)

In deze sectoren heb je de minste…

 

Lees verder bij manly.nl

Ook interessant

Foto: Heeft Songfestival-deelnemer Joost Klein een vriendin?

Foto: Heeft Songfestival-deelnemer Joost Klein een vriendin?

Joost Klein gaat als een speer. Sinds bekend is dat hij Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Songfestival is er één vraag die iedereen bezig houdt. De rapper en zanger is dit jaar de kandidaat die Nederland vertegenwoordigt bij het Eurovisie Songfestival. En dat...

Zo luister je live naar het commentaar van Olav Mol in 2024

Zo luister je live naar het commentaar van Olav Mol in 2024

Het nieuwe Formule 1-seizoen is officieel van start gegaan. Max Verstappen jaagt op zijn vierde wereldtitel. Dit kun je in 2024 volgen via Viaplay, F1 TV Pro of via andere (gratis) opties. Het enige wat mist bij al deze opties? Het commentaar van Olav Mol en zijn...