belastingpapieren invullen
Belastingaangifte als ZZP’er? 3 tips!

Iets wat maar weinig mensen -en dus ook ZZP’ers- leuk vinden om te doen, is toch wel de belastingaangifte. Alle bonnetjes moeten weer uit de la en het gaat je waarschijnlijk veel kosten wanneer je juist een goed jaar hebt gedraaid. Maar laat dit nooit de reden zijn om het niet te doen, want de Belastingdienst weet je altijd te vinden. En om het van de positieve kant te bekijken, wanneer je het goed aanpakt kun je er ook een voordeel uithalen. Wanneer je namelijk de juiste aftrekposten weet te vinden, kun je als zakelijke ‘aangever’ best wat kosten besparen. Bij welke zaken het goed is om te checken of je daar al gebruik van maakt? Lees snel verder.

1. Zakelijke abonnementen

Een zakelijk abonnement heeft als groot voordeel dat je het zonder wanklank op mag geven als zakelijke kostenpost, waardoor je het bij je jaarlijkse aangifte van je winst mag aftrekken. Naast dat je het als kostenpost voor de belasting mag opbrengen, zijn de abonnementen ook vaak een stuk voordeliger. Een Sim only zakelijk abonnement is hier een voorbeeld van. Je kunt gebruikmaken van de beste kwaliteit internet, tegen een scherp zakelijk tarief. Ook internetabonnementen zijn er in zakelijke variant, zelfs wanneer je thuiswerkt en dit ook deels privé gebruikt mag je deze gewoon afsluiten en vervolgens aftrekken. Hoe handig is dat!

2. Lekker gereisd

Ben jij nogal reislustig? Dan is het aan te raden om eens te kijken of je werk en privé niet kunt combineren. Wanneer je namelijk reist en hier zit ook een zakelijke component aan, dan kun je vaak die kosten eenvoudig opbrengen als zakelijke kostenpost. Iets wat ook behoorlijk het verschil kan gaan maken bij je jaarlijkse aangifte. Daarnaast mag je ook de verblijfskosten hierbij optellen. Dus heb je een congres in een fijne stad? Combineren kun je leren! Kijk dus waar je het kan combineren en maak foto’s van de bonnetjes. Dit is een tip die sowieso goed is om te onthouden!

3. De kilometer vreter

Ook van zakelijke afspraken in de buurt waarbij je samen een hapje eet, mag je gewoon het bonnetje indienen. Eén diner of lunch gaat misschien niet het verschil maken, maar veel bij elkaar opgeteld uiteraard wel. Dus bewaar ze structureel en kijk ook eens naar handige apps hiervoor. Deze kunnen het zeer eenvoudig maken om alle bonnetjes te bewaren en structureren. Uiteindelijk kan dit oplopen tot een behoorlijk aangenaam bedrag.

Kortom, een goede boekhouding erop na houden als ZZP’er is zeer aan te raden. Vooral omdat het je aan het einde van het jaar een mooi voordeel in financieel opzicht kan opleveren. Dus ga voor zakelijke abonnementen, kijk waar je werk en privé kan combineren en vergeet niet zakelijke afspraken ook daadwerkelijk als zakelijke kostenpost op te brengen. Wanneer je dit allemaal optelt en vervolgens van de belasting aftrekt zul je zien dat jij steeds minder belasting hoeft te betalen. Voel je er ook zeker niet schuldig over, uiteindelijk zijn de belastingregels niet voor niets opgesteld.

Ook interessant

De glanzende investering genaamd Goud

De glanzende investering genaamd Goud

Gouden munten hebben altijd een bijzondere aantrekkingskracht gehad op verzamelaars en investeerders over de hele wereld. Of het nu gaat om de historische waarde, het esthetische genot of de financiële zekerheid, het bezitten van gouden munten kan een slimme zet zijn....

Hoe omgaan met een Collega die je niet mag?

Hoe omgaan met een Collega die je niet mag?

Tegen de tijd dat je volwassen bent, ben je een expert in het beoordelen van jezelf en anderen. Je hebt jaren de tijd gehad om helder te krijgen met wat voor soort mensen je van nature goed overweg kunt en met wie niet. Op het werk hebben we allemaal gezien hoe...

Dit is het (miljoenen) Vermogen van Sylvie Meis

Dit is het (miljoenen) Vermogen van Sylvie Meis

Sylvie Meis heeft de laatste jaren meer miljonairs gedatet dan presenteerklussen gehad. De knappe blondine werd bekend als de vriendin van toenmalig profvoetballer Rafael van der Vaart, maar daarna nog heel wat mannen versleten, wat ook haar eigen portemonnee ten...