Alles over het Kantoor van de Bankzitters!

De afgelopen jaren zijn de Bankzitters uitgegroeid tot razend populair YouTube-kanaal. Voor de oudere generatie is het misschien moeilijk te begrijpen, maar Matthy, Milo, Rob, Koen en Raoul zijn inmiddels tien keer zo bekend bij de jeugd dan iemand als André van Duin. Tijd om eens te duiken in de machinekamer van dit YouTube-succes: het kantoor van de Bankzitters.

In 2015 besloten enkele FIFA-YouTubers een gezamenlijk kanaal te beginnen, waarop zij ook content plaatsten die niets met videogames te maken had. Dat begon met video’s bij hun ouders thuis, bijvoorbeeld crossbarchallenges in het speeltuintje bij het huis van de ouders van Matthy in Ameide. Al snel bleek het kanaal Bankzitters een hit te zijn. Daarna besloot het vijftal samen te gaan wonen, waardoor zij ook een nieuwe plek hadden om de video’s op te nemen.

Casa del huts

Het kantoor van de Bankzitters

Ze gingen wonen in een luxe huis in Rhoon, een dorp onder Rotterdam. Na twee jaar besloten ze allemaal weer apart te gaan wonen en daarvoor in de plaats kwam een gezamenlijk kantoor. In oktober 2021 trokken de Bankzitters in op hun nieuwe kantoor in Utrecht. Aanvankelijk vertelden ze in hun eerste video over het kantoor dat zij gehuisvest waren in Ede, om de privacy enigszins te kunnen waarborgen, maar al snel kwam naar buiten dat hun kantoor in Utrecht staat.

Het kantoor van de Bankzitters bevindt zich in Oudenoord. Op Oudenoord 285B, om precies te zijn. Met als postcode 3512 EX. Het kantoor bevat twee verdiepingen en ligt aan een druk kruispunt in Utrecht. Toen ze het kantoor net hadden gekocht, moest alles nog worden ingericht. Daar zijn ze bij geholpen door Hoogendoorn projectbeplanting. Zij hebben niet alleen de planten in het kantoor geplaatst, maar houden die ook bij.

Het kantoor van de Bankzitters

Personeel van de Bankzitters

Wat vooral opvalt, is dat het kantoor gigantisch is. Dat heeft er alles mee te maken dat er een groot productieteam achter het succes van de Bankzitters zit. Op kantoor zijn niet alleen Matthy, Rob, Koen, Milo en Raoul werkzaam, maar nog tientallen anderen. De video-concepten moeten daar namelijk worden bedacht, de video’s moeten worden voorbereid, worden opgenomen, worden bewerkt en er is een salesteam aanwezig. Daarnaast lopen er diverse stagiairs rond op het kantoor.

Kantoor van de Bankzitters van binnen

Het kantoor is dan ook voorzien van veel luxe. Naast de vele bureaus met computers en andere werkplekken, zijn er ook dingen als een keuken, een ijsmaker, een wasmachine, opnamestudio’s, overlegruimtes, een loungehoek en een etenshoek. Daarnaast beschikt het kantoor van de Bankzitters over een enorm dakterras, waarop je prachtig uitzicht hebt over Utrecht. Hier worden, vooral ‘s zomers behoorlijk wat video’s opgenomen. Bijvoorbeeld Adtje kratje, waarbij alle bankzitters een heel krat bier moesten leegdrinken voor ze het terras mochten verlaten.

Jezus-beeld van 5000 euro

Daarnaast is het kantoor regelmatig het decor van andere video’s. Zo hebben ze een keer een video gemaakt waarin ze hebben overnacht op kantoor of deden ze een race naar kantoor toe. Verder is het enorme Jezus-beeld een van de blikvangers op het kantoor van de Bankzitters. Dit beeld komt uit de video Bankzitters kopen duurste product van elke winkel. Hierin moest Raoul het duurste product kopen van een kringloopwinkel. Dat bleek een gigantisch Jezus-beeld van maar liefst 5000 euro te zijn.

Het beeld, dat ook nog eens behoorlijk beschadigd was, moest naar kantoor worden vervoerd. Daarvoor hebben de Bankzitters diverse verhuisbedrijven aangeschreven, maar niemand durfde het aan om het dure beeld te vervoeren. Uiteindelijk was er een aantal weken later toch één vervoerder bereid gevonden, waardoor het beeld nu op kantoor staat.

Bij binnenkomst in het kantoor van De Bankzitters valt meteen de energieke sfeer op. De ruimte is modern ingericht met een open plattegrond die samenwerking en communicatie bevordert. Grote ramen laten veel natuurlijk licht binnen, wat bijdraagt aan een levendige werkomgeving. De inrichting is een mix van functioneel en speels. Denk aan comfortabele werkplekken met ergonomische stoelen en verstelbare bureaus, gecombineerd met ontspanningsruimtes met zitzakken, spelconsoles en een tafelvoetbaltafel.

Ook interessant

Alles wat je moet weten over de sexy Marie Dee!

Alles wat je moet weten over de sexy Marie Dee!

Marie Dee is een van de bekendste influencers van Amerika. Maar ze is niet alleen een hit op YouTube, Instagram, TikTok en andere sociale media, maar het overgrote deel van haar geld verdient ze met haar Onlyfans-account. Want eerlijk is eerlijk: deze knappe blondine...

Alles over Afshin Momadi (Afkomst, Vermogen, Leeftijd)

Alles over Afshin Momadi (Afkomst, Vermogen, Leeftijd)

In Nederland krijgt hij misschien niet veel aandacht, maar internationaal is Afshin Momadi wel degelijk een bekendheid. Hier wordt hij vooral gezien als de ex-vriend van Jaimie Vaes. Dat doet echter geen recht aan zijn indrukwekkende carrière. In dit artikel lees je...

Dit is Natasja Dragic (Ex van Dennis Schouten!)

Dit is Natasja Dragic (Ex van Dennis Schouten!)

Natasja Dragic, een bekende Nederlandse influencer, is de afgelopen jaren vaak in het nieuws geweest, vooral vanwege haar tumultueuze relatie met Dennis Schouten. De vete tussen Dragic en Schouten heeft veel aandacht getrokken en hield de Nederlandse showbizzmedia...

Dit is de knappe Vriendin van Flemming

Dit is de knappe Vriendin van Flemming

In zijn eerste megahit Amsterdam zong Flemming over meisjes alsof hij de ideale minnaar is. De grote vraag is of dat bluf is, of dat er een kern van waarheid in zit. De onder tieners extreem populaire zanger heeft in ieder geval een relatie. Maak kennis met Jeanne...