Alex Soze is een treitervlogger
Het vermogen van Treitervlogger Alex Soze

Er zijn weinig bekende Nederlanders waaraan zoveel mensen een hekel hebben als Alex Soze. De man die we allemaal wel kennen door zijn zeer controversiële en opruiende vlogs op YouTube heeft daarentegen ook een flinke achterban opgebouwd. Want er zijn ook genoeg mensen die zijn content wél kunnen waarderen. En daar is hij ook nog eens rijk mee geworden. Dit is het vermogen van Alex Soze.

Politieagenten belachelijk maken, schreeuwen naar mensen en overal olie op het vuur gooien. Nee, geen heel goed voorbeeld voor de jeugd. Maar toch is Alex Soze erg populair. Hij durft het randje op te zoeken en maakt content waarin altijd wat gebeurt. Dat is toch iets wat de jeugdige kijkers op YouTube aanspreekt. Dat blijkt wel uit het feit dat hij meer dan 60.000 abonnees heeft op YouTube en bijna 240.000 volgers op Instagram, terwijl hij zijn account heeft afgeschermd!

Het vermogen van Alex Soze

Wat Alex Soze verdient

Je kunt veel van Alex Soze zeggen, maar op commercieel vlak heeft hij het uitstekend voor elkaar. Hij verdient geld met zijn YouTube-video’s, wordt betaald voor gesponsorde content en heeft ook nog gewoon een baan als personal trainer. Daarmee harkt de Groninger een flink zakcentje binnen. Sterker nog, hij heeft daarmee zelfs een miljoenenvermogen opgebouwd. Volgens de gegevens van Newsunzip bedraagt het vermogen van Alex Soze 5 miljoen euro. Toch lekker.

Wie is Alex Soze?

Alex Soze is in 1979 geboren in Oldenzaal. Inmiddels is hij met zijn gezin woonachtig in Groningen. Hij begon met het plaatsen van fitnessvideo’s op zijn kanaal, maar later groeide hij uit tot vlogger. Zijn vermogen heeft hij ook opgebouwd als zakenman. Zo heeft hij een eigen kledingmerk en heeft hij in diverse andere zaken geïnvesteerd. In 2022 werd Soze groot nieuws in Nederland. Hij mishandelde een agent in Groningen, werd getaserd, maar stond vervolgens gewoon weer op.

Salaris en vermogen van Alex Soze

De aanleiding voor het conflict was dat Soze een harde klap op de motorkap van een politie-auto gaf, om wat stennis te schoppen. Met de nodige versterking (drie agenten) en de inzet van pepperspray werd Soze uiteindelijk opgepakt. In het nieuws ging hij rond als Alex M., aangezien hij eigenlijk Alex Mulder heet. Na zijn agressie jegens de politie kreeg hij heel Nederland over zich heen.

Uiteindelijk kreeg Soze 309 dagen gevangenisstraf opgelegd, maar wel voorwaardelijk. Als Alex beloofde de politie niet meer in beeld te nemen in zijn vlogs, hoefde hij zijn celstraf niet uit te zitten. Daar is hij mee akkoord gegaan. Ook voor zijn gezin was dat goed nieuws. Want Soze heeft namelijk een relatie en drie kinderen thuis.

De vriendin en kinderen van Alex Soze

Soze groeide op in Oldenzaal. Zijn vader was succesvol zakenman en zijn moeder was huisvrouw. Inmiddels heeft hij al vele jaren een relatie. Zijn vriendin heet Rianne Otten. Het is niet bekend of de twee tortelduifjes ook getrouwd zijn, maar ze hebben wel drie kinderen en wonen samen in Groningen. In het dagelijks leven houdt hij zich naast vloggen bezig met zijn baan als personal trainer en met zijn kledingmerk. Hij handelt in jassen, shirts, broeken en hoodies. Via sociale media heeft hij natuurlijk een prachtig platform om dat onder de aandacht te brengen.

Daarnaast heeft Soze zijn hele rug onder getatoeëerd. Ook op TikTok gaat Soze hard. Hij heeft dagelijks miljoenen views. Wat je misschien opvalt, is dat Soze een opmerkelijke deuk in zijn voorhoofd heeft. Dat is een bijzonder verhaal. Hij woonde destijds in België en een vriend van hem runde daar een café. Die vriend werd echter afgeperst en dus besloot Soze zich daarmee te bemoeien. In ruil voor het mede-eigenaarschap sprak hij af met de afpersers. Dat bleek een groep van 15 levensgevaarlijke mannen te zijn.

De vriendin van Alex Soze

Het liep uit op een enorme knokpartij waarbij Soze een harde klap op zijn hoofd kreeg. Daarbij liep hij een grote schedelbreuk op. “Er zijn er maar weinig die zo’n grote breuk hebben overleefd”, zei Alex daar zelf ooit over in een van zijn vlogs. Sindsdien loopt het voorhoofd van Soze niet helemaal meer egaal.

Ook interessant

Hoe omgaan met een Collega die je niet mag?

Hoe omgaan met een Collega die je niet mag?

Tegen de tijd dat je volwassen bent, ben je een expert in het beoordelen van jezelf en anderen. Je hebt jaren de tijd gehad om helder te krijgen met wat voor soort mensen je van nature goed overweg kunt en met wie niet. Op het werk hebben we allemaal gezien hoe...

Dit is het (miljoenen) Vermogen van Sylvie Meis

Dit is het (miljoenen) Vermogen van Sylvie Meis

Sylvie Meis heeft de laatste jaren meer miljonairs gedatet dan presenteerklussen gehad. De knappe blondine werd bekend als de vriendin van toenmalig profvoetballer Rafael van der Vaart, maar daarna nog heel wat mannen versleten, wat ook haar eigen portemonnee ten...

Alles over het Vermogen van Andrew Tate

Alles over het Vermogen van Andrew Tate

Andrew Tate was in het jaar 2023 de derde meest gegoogelde man ter wereld. Dan weet je dat je het echt gemaakt hebt als influencer. En laat Tate nou ook nog eens een enorme ondernemersdrift hebben. Een gouden combinatie voor je bankrekening natuurlijk. Dus hoeveel...

Het miljoenen Vermogen van Roxeanne Hazes!

Het miljoenen Vermogen van Roxeanne Hazes!

Juicekoningin Yvonne Coldeweijer heeft er zelfs een term voor bedacht. Heel showbizz minnend Nederland is al jaren in de ban van Hazologie. Een studie naar het privéleven van de familie Hazes. Want daar is altijd wel wat te beleven. Zo wil Roxeanne Hazes geld zien van...

Het Vermogen van Juicekoninging Yvonne Coldeweijer

Het Vermogen van Juicekoninging Yvonne Coldeweijer

Pssst, heb je het al gehoord? Niet doorvertellen hoor, maar het salaris van roddelkoningin Yvonne Coldeweijer ligt op straat. Zelf weet Yvonne via haar vele 'spionnen' altijd de meest sappige nieuwtjes en roddels te brengen over bekende Nederlanders. Ditmaal is zij...

Het bizarre Vermogen van Bridget Maasland

Het bizarre Vermogen van Bridget Maasland

Ze presenteerde een scala aan televisieprogramma's, is model en kwam regelmatig in het nieuws toen ze nog een relatie had met André Hazes jr. Bridget Maasland is een van de meest succesvolle vrouwen van haar generatie uit de Nederlandse televisiewereld. En daar hoort...