AI-camera deelt flinke boete uit die niet blijkt te kloppen
AI-camera deelt flinke boete uit die niet blijkt te kloppen

Het zou gaan om een robotische fout

In Australië is er al sprake van zogenaamde AI-camera’s. Deze camera’s zouden sneller verkeersovertredingen moeten zien. Toch is dat recent misgegaan. Zo deelde de camera een enorme boete uit aan een bestuurder omdat zijn vriendin geen gordel om zou hebben gehad. Echter, klopte hier helemaal niets van.

Verkeersboete

De technologie staat nooit stil. Dag in dag uit werkt de techsector eindeloos door om met nieuwe innovaties te komen. Helaas zijn dat niet altijd uitvindingen waar we op zitten te wachten. Bovendien is nieuwer en geavanceerder lang niet altijd beter. Dat bewees een hypermoderne verkeerscamera in het Australische Brisbane onlangs met verve.

Het apparaat dacht namelijk te registreren dat een passagier van een voorbijrijdende auto geen gordel droeg. Het systeem schreef een boete van maar liefst 1.100 Australische dollars (666 euro) uit aan de houder van het kenteken. Klaar is Cameron Kees. Althans, zo leek het.

Computer says…

 

Lees verder bij www.tipsenweetjes.nl

Ook interessant

Drie klassieke cocktails om het weekend mee in te luiden

Drie klassieke cocktails om het weekend mee in te luiden

Het is weer weekend en dus heb je de ruimte om even bij te komen van de drukke week op werk of school. Het is tijd voor wat ontspanning of juist een goed feestje. Het maakt niet uit wat je plan is, een lekker drankje is altijd welkom. Je kunt kiezen voor een vertrouwd...

Perfect uitzicht op Circuit Zandvoort vanuit deze Funda-woning

Perfect uitzicht op Circuit Zandvoort vanuit deze Funda-woning

De Formule 1 trok vorig jaar gemiddeld 300.000 bezoekers naar Circuit Zandvoort. Om er dit jaar bij te kunnen zijn, betaal je tussen € 60 en € 545 per dag. Maar je hebt ook de kans om eenmalig íets meer te betalen en het ieder jaar vanaf je balkon te aanschouwen. ...